Renaște România după victoria de la Chișinău? Ce spun „tricolorii”: „Cred că este un nou început” / „Din martie nu mai avem nicio scuză”

Gabriel-Alexandru Ioniță 20.11.2022, 22:49
Renaște România după victoria de la Chișinău? Ce spun „tricolorii”: „Cred că este un nou început” / „Din martie nu mai avem nicio scuză”

România a făcut un joc foarte bun în amicalul de la Chișinău și s-a impus cu scorul de 5-0 în fața naționalei Republicii Moldova. La finalul partidei, jucătorii lui Edi Iordănescu s-au arătat optimiști în legătură cu viitorul echipei naționale.

România visează la EURO 2024: „Este un nou început!”

Alexandru Cicâldău a marcat un gol fabulos, din lovitură liberă, în minutul 60. După meci, mijlocașul central a spus că simte că acesta este un nou început pentru naționala României, bineînțeles, în contextul în care în primăvara anului viitor va începe campania de calificare pentru EURO 2024.

„Am venit aici cu gândul să facem un joc bun și să câștigăm acest meci și mă bucur că am reușit acest lucru. Lucrez foarte mult la loviturile libere, dar cred că cel mai important este că am reușit să câștigăm în această seară, cred că este un nou început. A fost doar un meci până la urmă, știm că la anul o să înceapă lucrurile serioase și trebuie să venim pregătiți la maxim. Suntem foarte încrezători în tot ceea ce înseamnă acest grup, eu zic că de la selecție la selecție arătăm bine. Vom da totul pentru a ne califica. Ne bucurăm că am venit și ne-a ieșit acest meci. Nu cred că există prietenie pe teren”, a spus Cicâldău la Pro Arena.

Olimpiu Moruțan, după primul gol marcat pentru echipa națională: „Din martie nu mai avem nicio scuză!”

În asentimentul său a fost și Olimpiu Moruțan, cel care a deschis scorul cu un gol, de asemenea superb, marcat în minutul 9. El a pus accent pe faptul că în martie, la debutul preliminariilor viitoare, el și coechipierii săi nu vor mai avea nicio scuză dacă nu vor începe să câștige și în meciurile oficiale.

„Sunt foarte fericit că am marcat pentru echipa națională, sunt foarte mândru. Am pus toate lucrurile la punct și sper ca în martie să fim foarte bine pregătiți și să începem cu dreptul. Am arătat foarte bine, și la meciul cu Slovenia am arătat, și mai bine, în a doua repriză. Din martie să nu mai avem nicio scuză, să luăm fiecare meci în parte și să câștigăm. De cifre am nevoie, nu am nevoie de altceva. Am jucat ok, nu a fost un meci foarte agresiv, ne-am și ferit puțin”, a spus și Moruțan, cel care a marcat la Chișinău primul său gol pentru echipa națională, tot la Pro Arena.