Renașterea lui Alex Pașcanu. Fosta vedetă de la România U21 a devenit cel mai bun tânăr jucător din Segunda Division

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.06.2022, 18:06
Renașterea lui Alex Pașcanu. Fosta vedetă de la România U21 a devenit cel mai bun tânăr jucător din Segunda Division

Alex Pașcanu a reușit să își relanseze cariera în Spania, după ce nu a reușit să se impună la Leicester City și la CFR Cluj. Fundașul central în vârstă de 23 de ani a fost inițial împrumutat de campioana României la Ponferradina, echipă din Liga 2 din Spania, iar ulterior a fost cedat definitiv în luna ianuarie a acestui an.

Fostul component al naționalei U21 care a ajuns în semifinalele Campionatului European din 2019 a devenit rapid unul dintre cei mai importanți jucători ai micuței echipe spaniole. Alex Pașcanu a jucat 37 de meciuri în toate competițiile în sezonul recent încheiat pentru Ponferradina și a avut evoluții foarte apreciate.

Alex Pașcanu a fost desemnat cel mai eficient jucător U23 din liga a doua spaniolă în sezonul recent încheiat

Atât de apreciate încât a fost chiar desemnat cel mai bun tânăr jucător din La Liga 2 în stagiunea trecută. Chiar dacă echipa sa a încheiat campionatul doar pe locul 8.

Alexandru Pașcanu a fost cel mai remarcabil jucător U23 din categoria de argint a fotbalului spaniol”, au notat jurnaliștii de la AS.

În mod evident, fost internațional de tineret român a fost inclus în echipa ideală U-23 a sezonului trecut din La Liga 2. În plus, el a fost foarte aproape să prindă chiar cel mai bun prim-11 format din jucători peste această vârstă. A fost însă depășit la limită de doi fotbaliști cu o mult mai mare experiență decât el. Este vorba despre Ignasi Miquel, 29 de ani, de la Huesca, respectiv Bernardo Espinosa, 32 de ani, de la Girona.

Acest top a fost realizat de cei de la Olocip în baza a contribuțiilor pe care jucătorii le-au avut la marcarea sau la oprirea unor goluri pentru echipa lor. Iar Alex Pașcanu a avut un rating de 9.3 și a fost astfel unul dintre cei mai utili jucători din sezonul recent încheiat. Și cel mai util dintre jucătorii U23.

Fundașul central a dezvăluit unul dintre motivele care îl fac să dea un randament foarte bun la Ponferradina

În iarnă, Alex Pașcanu a semnat un contract până în iunie 2026 cu Ponferradina. Anterior, la finalul anului trecut, el a explicat într-un interviu oferit în exclusivitate pentru PlaySport că liniștea din micuțul oraș spaniol îl face să se concentreze în totalitate pe fotbal. Iar acest lucru s-a observat din plin în evoluțiile lui din sezonul trecut.

E un oraș perfect pentru fotbal și performanță. Sunt zero atracții de genul care să te scoată din lumea ta, de antrenament și meci. Sunt lucruri frumoase în împrejurimi. Mai merg prin munți, mă relaxez la cascade, vizitez castele, toată zona El Bierzo unde se află Ponferrada.

Aici sunt și Las Medulas, cea mai mare mină de aur din Imperiul Roman, sunt peisaje minunate și liniște. Orașul e mic, dar e bine că poți ajunge în 5 minute cu mașina aproape oriunde. În rest, mai ies la o cafea, citesc…”, a spus Alex Pașcanu în noiembrie 2021, cu puțin timp înainte de a fi transferat definitiv de Ponferradina.