Repatrierile făcute de Gică Hagi continuă. Un nou fotbalist care a evoluat în străinătate, transferat de Farul Constanța

Olteanu Ștefan 21.06.2022, 15:31
Repatrierile făcute de Gică Hagi continuă. Un nou fotbalist care a evoluat în străinătate, transferat de Farul Constanța

Gică Hagi continuă repatrierile în actuala fereastră de transferuri și a adus la Farul Constanța un fotbalist care a evoluat ultima oară în străinătate. Este vorba despre Mihai Popescu (29 de ani), fundaș central care s-a aflat până în vara acestui an sub contract cu Hearts of Midlothian.

„Fundașul central Mihai Popescu este de astăzi noul jucător al formației noastre”. Repatrierile făcute de Gică Hagi continuă

Gică Hagi l-a readus în această vară pe Romario Benzar din Italia, după ce contractul acestuia cu Lecce a ajuns la final, iar antrenorul Farului Constanța continuă repatrierile în această fereastră de mercato. De altfel, Gică Hagi s-a consacrat în ultimii ani pentru șansele pe care le oferă jucătorilor care nu s-au putut impune în străinătate.

Ultimul astfel de exemplu este Mihai Popescu. Fostul fundaș central al lui Dinamo a părăsit România în ianuarie 2019, pentru a merge sub formă de împrumut în Scoția, la St. Mirren. Ulterior, el a revenit în Ștefan cel Mare, pentru ca în septembrie 2020 să plece din nou în Scoția, la Hearts of Midlothian. De data aceasta a plecat sub forma de jucător liber și a semnat cu noua echipă din Scoția un contract pe două sezoane. Din păcate, Popescu nu s-a impus la Hearts of Midlothian și în sezonul trecut a fost împrumutat în liga secundă a Scoției, la Hamilton.

Revenit la Hearts of Midlothian, Mihai Popescu a ajuns la finalul contractului și a spus „adio” unei noi aventuri în Scoția. El s-a întors în Liga 1, unde a fost deja prezentat oficial de Farul Constanța:

Fundașul central Mihai Popescu este de astăzi noul jucător al formației noastre după ce a semnat un contract valabil pentru următorii doi ani.

În vârstă de 29 de ani (7 mai 1993) și 1,88m, Mihai Popescu a mai evoluat în carieră pentru Dinamo, Dunărea Călărași, FC Voluntari, St. Mirren (Scoția) și în ultimul sezon la Hearts of Midlothian (Scoția).

În palmaresul său figurează Cupa Ligii câștigată cu Dinamo în 2017 și SuperCupa României obținută cu FC Voluntari în 2017.

Mult succes în tricoul alb-albastru, Mihai!”, se arată în comunicatul emis de farulconstanta.com.

Mihai Popescu dezvăluia încă din luna mai că negociază cu echipe din România. „Vorbe sunt din mai multe părți”

Alături de Hamilton, unde a fost împrumutat, Mihai Popescu a terminat pe locul 6 în liga secundă a Scoției. Fundașul român a adunat 33 de meciuri, reușind să contribuie pe plan ofensiv cu un gol și o pasă decisivă.

În urmă cu aproximativ o lună, Popescu spunea că și-a dori să continue în Scoția și după ce îi expiră contractul la Hearts of Midlothian, dar în același timp se arăta deschis și unei reveniri în România.

A fost un sezon bun pentru mine. Cartonașele se iau ca fundaș, mai ales în campionatul Scoției. Am știut să mă opresc, să nu iau cartonașe roșii. Pentru România, poate am fost prea dur. Dar mă pliez bine pe campionatul Scoției.

Rămân liber de contract pe 9 iunie. Din câte știu, sunt așteptat să merg înapoi, dar sunt și alte discuții. Cu echipe din Scoția și din țară. Sper să continui în Scoția pentru că mi-au acordat încredere. Momentan, sunt cu un agent din Anglia, i-am spus că sunt interesat doar de ce este concret.

Vorbe sunt din mai multe părți, dar mă interesează doar ce este concret. Nu vreau să mă grăbesc. În România abia s-a terminat campionatul și mai este timp”, declara Mihai Popescu, la emisiunea Liga Digisport.

350.000 de euro este cota de piață a lui Mihai Popescu, potrivit Transfermarkt.

Scoțienii îl iubesc pe Ianis Hagi. Mihai Popescu dezvăluie imaginea excelentă pe care o are mijlocașul echipei naționale.

Urmăriți Playsport.ro și pe