Replica genială a lui Carlo Ancelotti după meciul fabulos făcut de Thibault Curtois în finala Ligii Campionilor: “Exact asta i-am spus înainte de meci”

Olteanu Ștefan 29.05.2022, 10:43
Replica genială a lui Carlo Ancelotti după meciul fabulos făcut de Thibault Curtois în finala Ligii Campionilor: “Exact asta i-am spus înainte de meci”

Carlo Ancelotii a știut că finala Ligii Campionilor va fi decisă de portarul său, Thibaut Courtois, iar la conferința de presă de după meci a stârnit aplauze cu replica genială pe care a avut-o. Ancelotti și Courtois au avut un pact înaintea confruntării de pe Stade de France.

Thibaut Courtois i-a întors favorul lui Carlo Ancelotti! Replica genială a antrenorului după finala Ligii Campionilor

Thibaut Courtois și Carlo Ancelotti au avut un pact încehiat înainte de finala Ligii Campionilor, iar la scurt timp după duelul Liverpool – Real Madrid 0-1, replica genială a tehnicianului italian a stârnit aplauze la conferința de presă.

Aflat lângă Courtois, Ancelotti a spus că i-a făcut portarului o promisiune extrem de importantă în acest sezon: că îl va duce în finala UEFA Champions League. În schimb, la rândul său, italianul a cerut un favor: Courtois să câștige finala!

Iar portarul belgian s-a conformat, deoarece a fost „zid” în fața jucătorilor de la Liverpool și a avut nu mai puțin de 9 intervenții salvatoare. Courtois a avut câteva parade de excepție și jucători ca Salah sau Mane nu au găsit nicio modalitate de a-l învinge.

I-am spus lui Thibaut (n.r. Courtois) înainte de meci, iar el poate confirma: „Eu te duc în finală, iar finala o câștigi tu!” El a câștigat această finală”, a transmis Carlo Ancelotti la conferința de presă, moment în care a bătut palma cu portarul belgian, iar cei aflați în sală au început să aplaude.

Thibaut Courtois, declarat omul meciului în finala Liverpool – Real Madrid 0-1

Paradele de senzație pe care le-a avut la ocaziile lui Salah și Mane l-au ajutat pe Thibaut Courtois să câștige titlul de cel mai bun jucător al finalei.

Ieri, la conferința de presă, am spus că atunci când Real Madrid joacă finala o câștigă. Istoria era de partea mea. Dar am văzut o mulțime de postări la adresa mea în care se spunea că voi fi umilit azi. A fost invers. Astăzi aveam nevoie să câștig o finală pentru cariera mea, pentru toată munca grea și pentru a adăuga respect numelui meu. Deoarece nu cred că primesc suficient respect, mai ales în Anglia. Am primit multe critici chiar și după un sezon grozav.

Sunt foarte mândru de echipă. Am rămas în meci și când a fost nevoie ca eu să fiu acolo, am fost acolo pentru echipă. Am învins unele dintre cele mai bune cluburi din lume. City și Liverpool au fost incredibile în acest sezon. S-au luptat până la capăt în Premier League. Liverpool a câștigat două Cupe și a fost foarte puternică. Noi am făcut un meci grozav astăzi. Am avut o șansă și am marcat”, a declarat Thibaut Courtois după meci.

Urmăriți Playsport.ro și pe