Replici dure între Florin Bratu, selecționerul U21, și agentul lui Radu Drăgușin. Momente tensionate după remiza cu Georgia

Olteanu Ștefan / 08.09.2021, 10:06

Florin Bratu a fost acuzat pentru tratamentul pe care i-l acordă lui Radu Drăgușin, iar răspunsul selecționerului U21 nu a întârziat să vină. Drăgușin a început duelul amical România U21 – Georgia U21 1-1 din postura de rezervă și a fost trimis pe teren în ultimele minute. Acest lucru l-a scos din sărite pe impresarul fotbalistului, care l-a contestat vehement pe Florin Bratu.

Certat că nu l-a titularizat pe Radu Drăgușin, Florin Bratu a răspuns

Radu Drăgușin a început ca rezervă în amicalul România U21 – Georgia U21 1-1, duel care a marcat și debutul lui Florin Bratu ca selecționer U21.
Bratu a mizat pe un cuplu în centrul defensivei între Bogdan Racovițan (FC Botoșani) și Vladimir Screciu (Universitatea Craiova). În minutul 82, Drăgușin a fost trimis pe teren pentru a-l înlocui pe Racovițan.
Deciziile selecționerului l-au scos din minți pe Florin Manea, care îl reprezintă pe Radu Drăgușin, iar impresarul l-a acuzat pe Bratu că își bate joc de fotbalistul său. Mai mult, Manea i-a sugerat lui Radu Drăgușin să amenințe că va cere cetățenia italiană dacă va continua să fie tratat în continuare la fel.
La scurt timp după remiza cu Georgia a venit și replica lui Florin Bratu:

În poziția acesta, mă aștept la orice. Sunt pregătit pentru orice. Nu pretind să mulțumesc pe toată lumea, așa că eu decid aici cine joacă. Așa am văzut eu lucrurile. Radu Drăgușin este un fotbalist pe care vrem să-l vedem jucând. El n-a mai jucat de foarte, foarte mult timp, e un jucător admirabil, dar n-are ritm, intensitate. Am preferat să joc cu doi jucători – Racovițan și Screciu – care au un ritm și o intensitate bună. În perspectivă, se pot naște 3 fundași centrali buni – Screciu, Racovițan și Drăgușin, atunci când se va pune pe picioare. Sigur are calitate”, a spus selecționerul U21, la TVR.

Florin Manea, o nouă replică pentru selecționerul U21

Impresarul a continuat disputa personală pe care o are cu Florin Bratu și, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, a spus că mai potrivit pentru postul de selecționer U21 ar fi fost Daniel Pancu.

Pancu era de 10 ori mai bun la U21. Creștea mai bine jucătorii și asta o spun în condițiile în care lumea crede că am ceva cu el. Spun mereu adevărul”, a scris impresarul, pe pagina personală de Facebook.

Cum a comentat Bratu egalul cu Georgia

Ianis Stoica a deschis scorul, în minutul 16, pentru selecționata U21 a României. Din păcate, Georgia a reușit să restabilească egalitatea în minutul 73 și Florin Bratu a debutat cu o remiză în calitate de selecționer U21.

Bineînțeles că am trăiri, este și normal. Cu puțină teamă, atunci când îți e teamă ești și pus în gardă. E normal, aveam 24 de jucători noi și nu știam exact reacția lor. Sunt multe lucruri de discutat, am văzut multe lucruri pozitive, vom învăța din cele pe care nu le-am făcut bine.
Avem undeva între 50 și 60 de jucători în aria de selecție. Străinătate, Liga 1, Liga 2. O nouă generație, nu e simplu, trebuie să avem răbdare. Vreau să dezvoltăm cultul victoriei, să nu pierdem, cel puțin, să ne luptăm cu toți adversarii. Ne-am strâns acum o săptămână să închegăm niște lucruri, dar nu e simplu. Am văzut o determinare foarte bună la toți jucătorii. Din acest meci vom extrage multe lucruri bune și mai puțin bune ca la următoarele acțiuni să corectăm ce avem de corectat.

Am făcut schimbările târziu pentru că stăteam destul de bine în teren, acopeream bine zonele. În momentul acela, echipa era destul de bine echilibrată, nu doream să destabilizez blocul funcțional și m-am gândit la acest lucru. Nu schimb doar de dragul de a schimba. Sunt meciuri amicale, dar noi suntem judecați după rezultate și lucrul acesta l-am învățat în cariera de jucător și antrenor.
Nu mi-a plăcut că am luat gol. În rest, sunt foarte fericit de atitudinea jucătorilor, că mesajele transmise la antrenamente le-au pus în aplicare. Lucrul acesta îmi arată că am niște jucători și o echipă inteligentă”, a mai spus Bratu.

Naționala U20 a României, dezmembrată de Anglia. Băieții lui Bogdan Lobonț au pierdut clar duelul contra britanicilor.