REPORTAJ FOTO și VIDEO. Cum arată baza sportivă construită de Dan Șucu pentru rapidiști. Imagini spectaculoase obținute cu drona

Bădulescu Silvian 28.05.2022, 12:40
 • Rapid se pregătește să între într-o nouă eră. La primul sezon după promovarea în Liga 1, formația din „Giulești” a terminat pe locul 8, deși tot sezonul a cochetat cu locurile de la limita play-off-ului și barajul pentru UEFA Conference League;
 • Acum câteva zile, Dan Șucu, patronul Mobexpert, a preluat 50% din acțiunile formației din București. Acesta a anunțat investiții majore și obiective îndrăznețe în următorii ani, precum câștigarea titlului de campioană. Ultima „coroniță” pentru Rapid a fost în sezonul 2003, cu Mircea Rednic pe banca tehnică;
 • Pe lângă titlul mult așteptat, Dan Șucu vizează renovarea a două baze sportive: „Coresi”, cea care a servit drept casă de antrenament pentru Rapid de la reînființare și baza „Constructorul Feroviar”, aflată în spatele „ProRapid”;
 • Playsport.ro a reușit să obțină imagini spectaculoase de la baza „Constructorul” cu ajutorul folosirii unei drone. Lucrurile sunt deja puse în mișcare pentru renovarea bazei, după cum se poate observa în imaginile foto și video.
 • Baza „Constructorul Feroviar” a fost abandonată mulți ani

  Conform Stadion de Cartier, un site care are o bază de date a tuturor stadioanelor sau bazelor sportive careu au existat sau încă mai există în Municipiul București, „Constructorul Feroviar” a fost construită în 1983. Pentru o perioadă, după 1990, baza aflată pe fostul teren amenajat din vecinătatea „ProRapid” a fost cesionată către George Copos.

  Din păcate, făcând o comparație cu celebra „ProRapid”, „Constructorul” nu a avut parte de investiții precum „vecina” sa și, ulterior, după plecarea lui Copos din „Giulești”, a fost abandonată.

  „Înainte de 1989, baza a aparținut de Centrala Construcții Căi Ferate București (n.r. – CCCFB), unde oamenii salariați veneau și-și petreceau timpul liber, mai ales sâmbătă și duminică. Era o bază foarte curată, printre cele mai bune de la marginea lacului. A fost terenul de rugby al echipei cu același nume aflate sub patronajul CCCF2, din cadrul CFR” își amintesc mai mulți oameni pe Facebook.

  Până la preluarea acesteia de către Dan Șucu, baza arăta deplorabil, cu iarbă crescută, pereți mâzgăliți cu graffitti, abandonată și fără prea multe șanse de a face ceva aici fără o sumă considerabilă de investit.

  Au început lucrările pentru renovarea bazei „Constructorul”

  Dan Șucu este pus pe fapte în ceea ce privește planurile sale de viitor pentru Rapid. Patronul Mobexpert a anunțat un buget de 7 milioane de euro pentru sezonul 2022-2023, 10 milioane de euro pentru 2023-2024 urmând ca, din 2024, bugetul anual să fie în jurul a 14 milioane de euro.

  Pe lângă aceste sume, formația antrenată de Adrian Mutu va beneficia de două baze moderne în care Dan Șucu ar urma să investească aproximativ 10 milioane de euro.

  Reporterul și fotoreporterul Playsport.ro au fost prezenți la baza sportivă din cartierul Bucureștii Noi și au surprins imagini spectaculoase, atât de la nivelul asfaltului, dar și din aer, cu ajutorul unei drone.

  După cum se va vedea în imaginile oferite de Playsport.ro, implicit filmarea realizată cu drona, lucrurile au început să fie puse în mișcare. Ierburile înalte au fost tăiate, în timp ce pe respectivul șantier au fost surprinși muncitori, mașini pentru lucrările necesare sau excavatoare.

  Cum va arăta baza sportivă „Constructorul”

  Baza „Constructorul” intră în planurile importante pe care Dan Șucu vrea să le implementeze în „Giulești”. Dacă pentru baza „Coresi” s-a găsit sponsor și se va numi Baza „Mobexpert”, pentru „Constructorul” încă nu s-a găsit un nume.

  Totuși, modernizarea bazei va costa aproximativ 5,5 milioane de euro.

  „Dorim să terminăm renovarea terenurilor în cursul verii. Clădirile și copertinele, însă, vor fi gata în aproximativ 18 luni”, anunță Rapid.

  Baza va servi drept „casă” pentru echipa de seniori, dar și grupele de juniori de elită. Spre deosebire de „Mobexpert”, care va fi operată de Școala de Fotbal „Rapid”, „Constructorul” va fi administrată direct de Rapid.

  „Terenul de lângă lac va fi de iarbă naturală ranforsată hibrid, de aceeași calitată de pe stadionul Giulești. Terenul din spate, al juniorilor, va fi artificial, acoperit cu granule naturale din plută. Clădirea va conține vestiare, sală de forță, sală de conferințe, birouri, sală de mese și relaxare, sală de refacere după efort, cabinet medical. Vom avea un mic cămin pentru copiii din provincie care vor veni să joace pentru grupele noastre de elită” a subliniat Dan Șucu.

  Conform site-ului oficial al celor de la Rapid, există și un filmuleț de prezentare a viitoarei baze ce-și va schimba numele.

  Playsport.ro vă prezintă, extrase din respectivul video de prezentare, câteva imagini din viitor.

   

Urmăriți Playsport.ro și pe