Reproșul lui Edi Iordănescu pentru predecesorii săi, Mirel Rădoi și Cosmin Contra: „Au făcut lucruri bune, dar nu a fost suficient”

Olteanu Ștefan / 07.06.2022, 08:49
Reproșul lui Edi Iordănescu pentru predecesorii săi, Mirel Rădoi și Cosmin Contra: „Au făcut lucruri bune, dar nu a fost suficient”

Edi Iordănescu (43 de ani) a lăudat munca pe care au depus-o predecesorii săi pe banca echipei naționale, Mirel Rădoi și Cosmin Contra, însă, printre altele, acestora din urmă li s-a făcut și un mic reproș. Actualul selecționer spune că în rândul jucătorilor din lot s-a acumulat o anumită frustrare din cauza ultimelor campanii de calificări ratate.

Ce au lăsat în urmă Cosmin Contra și Mirel Rădoi după mandatele la echipa națională. Reproșul lui Edi Iordănescu pentru predecesorii săi

Edi Iordănescu a fost numit în funcția de selecționer al României în luna ianuarie, după ce în precedenții cinci ani prima reprezentativă a fost pregătită de Cosmin Contra și Mirel Rădoi. Primul dintre cei menționați a fost pe banca tehnică în intervalul august 2017 – septembrie 2019, în timp ce Rădoi a condus naționala din noiembrie 2019 și până în noiembrie 2021.

Din nefericire, în cele două mandate menționate naționala a ratat trei campanii importante de calificări: pentru Mondialul din 2018, Europeanul din 2020 și Mondialul din 2022.

Astfel, ultimul turneu final al României rămâne Euro 2016, de la care au trecut deja 6 ani de zile. Înaintea partidei cu Bosnia-Herțegovina din Liga Națiunilor, selecționerul Edi Iordănescu a recunoscut că toate aceste momente grele din ultimii ani au contribuit la moralul jucătorilor:

În general, indiferent de echipă, pot să întâlnești și momente în care să se acumuleze supărări, nemulțumiri, frustrări. Recunosc faptul că la echipa națională am găsit treaba asta. S-au acumulat multe supărări, pentru că au fost eșecuri şi pentru că nu au venit în urma lor calificări. S-au adunat supărări, emoții și lucrurile astea apasă. Eu am vorbit și despre munca făcută înaintea mea.

Atât Cosmin, cât și Mirel, au fost lucruri nu bune, foarte bune! Ştiu ce muncă au făcut. Din păcate nu au fost suficiente lucrurile astea, pentru că nu s-au materializat cu calificări și atunci automat s-a întâmplat ce am spus. Când nu îți îndeplinești obiectivele nu te poți numi funcțional. Înseamnă că mai ai de pus lucruri la punct”, a declarat Edi Iordănescu, potrivit Antena Sport.

Edi Iordănescu anunță schimbări înaintea duelului cu Bosnia-Herțegovina

Din păcate, România nu a început cu dreptul nici actuala ediție a Ligii Națiunilor. În partida de debut, echipa națională a fost învinsă fără drept de apel la Podgorica, scor 0-2 în fața selecționatei din Muntenegru.

Marți seară, de la ora 21:45, România va înfrunta Bosnia-Hețegovina în al doilea meci din grupă. Partida va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe PlaySport.ro.

Bine nu suntem! Trebuie să acceptăm realitatea, să o confruntăm, să ne înțelegem problemele, să încercăm să ne îmbunătățim, să corectăm ce nu e bine. Sunt multe lucruri care nu sunt bune. Nu puteam să trecem la pregătirea următorului joc dacă nu trăgeam niște concluzii clare şi dure. Trebuie să ne corectăm gândirea, să ne îmbunătățim gândirea.

Așteptați-vă la schimbări! Îmi doresc să fim cât mai inspirați. Nu avem un istoric fericit cu jocurile astea din 3 în 3 zile. E clar că jucătorii care au fost în teren sunt semnificativ mai afectați decât cei care nu au intrat. Trebuie să aducem puțină energie. Contează fiecare joc foarte tare, fiecare rezultat, dar mă repet. Punctele din campania de european vor duce echipa la european și nu cele de acum.

Aștept o altă personalitate de joc! Așteptați-vă, însă, la un joc din nou foarte greu, semnificativ mai greu decât ce am avut în primul joc. Dar eu spun că, indiferent ce se va întâmpla, viața echipei naționale merge înainte cu putere.

Eu am venit și știu unde am intrat, mi-am asumat, sunt pregătit pentru asta. Nu schimbă cu nimic încrederea mea în jucători, puterea mea de lucru și optimismul meu indiferent de ce se va întâmplă mâine”, a mai transmis selecționerul, potrivit sursei citate.

Se cere revoluție națională! Un fost mare internațional vrea să vadă schimbări. “Nu am arătat mare lucru. Nu știu ce a pregătit Edi!”.

Programul României în Liga Națiunilor

4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA 2-0
7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45)
14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Cum arată clasamentul în grupa României:

  1. Muntenegru – 3P
  2. Bosnia-Herțegovina – 1P
  3. Finlanda – 1P
  4. România – 0P