Reproșuri pentru Adrian Mutu din partea lui Daniel Pancu. Selecționerul reprezentativei U20 a României vorbește despre „cazul Ignat”

Olteanu Ștefan 27.09.2022, 14:57
Reproșuri pentru Adrian Mutu din partea lui Daniel Pancu. Selecționerul reprezentativei U20 a României vorbește despre „cazul Ignat”

Daniel Pancu, selecționerul reprezentativei U20 a României, și-a exprimat public nemulțumirea cu privire la modul în care Adrian Mutu îl tratează pe Cristian Ignat la Rapid. Cu o înălțime de 1.94 centimetri la 19 ani, Ignat evoluează pe postul de fundaș central.

„Dacă aș fi rămas la Rapid, îl vedeam cel puțin la naționala de tineret!”. Daniel Pancu, „săgeți” în direcția lui Adrian Mutu

România U20 a fost învinsă de Germania U20, scor 0-1, luni, într-un duel disputat în cadrul turneului Elite League, iar la finalul confruntării, selecționerul Daniel Pancu a lovit subtil în Adrian Mutu, tehnicianul celor de la Rapid.

Unul dintre jucătorii pe care s-a bazat Pancu în confruntarea cu Germania a fost Cristian Ignat, fundaș central de doar 19 ani care este legitimat la Rapid. Ignat a fost integralist în fața nemților, iar la finalul celor 90 de minute, Daniel Pancu a ținut să își declare susținerea față de tânărul fundaș central. În același timp, selecționerul U20 l-a certat pe Adrian Mutu pentru că nu apelează la serviciile lui Ignat și la Rapid.

„Din păcate, în România, jucătorii tineri sunt abandonați. Un jucător, ca să dau un exemplu, Crstian Ignat, joacă doar la Liga de Tineret de mult timp. El practic nu are minute în prima ligă din România. E un jucător pe care eu personal, dacă aș fi rămas la Rapid, îl vedeam în momentul de față cel puțin la naționala de tineret, ca să nu spun alte lucruri”, a transmis Pancu.

Cristian Ignat nu a apucat să debuteze pentru Rapid în Superliga. În schimb, în sezonul 2021 – 2022, el a prins trei meciuri în Liga 2 pentru prima echipă a giuleștenilor.

Imediat după ce l-a atacat pe Adrian Mutu, Daniel Pancu a încercat să îi ia apărarea antrenorului de la Rapid

În continuare, pentru a nu arunca vina exclusiv pe Adrian Mutu, Daniel Pancu a spus că o contribuție majoră asupra situației lui Cristian Ignat o are și presiunea care este pusă în fotbalul românesc.

„E presiune mare pe antrenori, pe rezultatele de la echipele de club și nu e ușor nici pentru jucători. Astăzi răsfoiam puțin ziarele așa pe net, am citit doar cuvinte de genul: sunt slabi, nu au forță, România nu mai bate pe nimeni la nicio categorie de vârstă”, a mai adăugat Daniel Pancu.

25.000 de euro este cota de piață a lui Ignat, potrivit Transfermarkt.

Pancu l-a trimis în „primul 11” și pe Ștefan Pănoiu, fotbalist venit tot de la Rapid

În duelul cu Germania, România l-a avut în echipa de start și pe Ștefan Pănoiu, mijlocaș central care este deja un obișnuit al primei echipe de la Rapid.
Cu toate acestea, Pănoiu nu l-a impresionat atât de tare pe Daniel Pancu și a fost înlocuit la pauză.

„Am schimbat sistemul, pentru că, de prin minutul 30, Germania și-a creat multe ocazii. Nu puteam să mai ținem mingea în jumătatea lor. Ianis Stoica se vede că nu joacă la echipa de club. Pănoiu la fel, chiar și Toni Suciu, de care sunt foarte mulțumit ca și atitudine. Dar are puține jocuri în Liga a 2-a, la Cickszereda în acest sezon.

A trebuit să schimb, să plec iarăși de la o idee defensivă, de a acoperi foarte bine spațiile și de a introduce jucători proaspeți. Nu neapărat că sunt nemulțumit de cei pe care i-am schimbat. Dar lipsa lor de ritm se vede.

Chiar dacă eu nu mă uit neapărat la rezultate, nu ar fi arătat rău să scrie România – Germania 0-0 sau 1-1. Căci pe final am avut două ocazii importante de a marca. Ar fi fost important și pentru mine și pentru ei. Dar vorbim de diferența clară în favoarea Germaniei, a unei forțe mondiale, cu jucători de atâtea naționalități în echipa lor. Bazinul lor de selecție e imens”, a spus Pancu.

Ștefan Pănoiu are 11 meciuri jucate în acest sezon de Superliga.

Rezultatul îl mulțumește pe Daniel Pancu

În încheiere, selecționerul s-a declarat mulțumit de rezultat. Chiar dacă Germania a fost în mod evident echipa mai bună și a ratat cel puțin cinci ocazii clare de gol, Daniel Pancu s-a declarat încântat de faptul că a pierdut doar cu 0-1:

„Sunt convins că dacă renunță la cei 23 de jucători convocați, mâine găsesc alți 23 de același nivel. Până la urmă, e bine că s-a terminat doar 1-0 pentru ei, rezultatul va rămâne în istoric. Între un 0-1 și 0-4 preferi întotdeauna un 0-1”, a fost concluzia trasă de Pancu.

Mihai Stoica dă de pământ cu naționala României U 20 după meciul cu Germania.