Retrogradarea lui Dinamo, prilej de caterincă pentru „Mister” Cornel Dinu. Marea glorie a „câinilor” propune o primă ligă cu 18 echipe

Octavian Vasilescu 30.05.2022, 09:29
Retrogradarea lui Dinamo, prilej de caterincă pentru „Mister” Cornel Dinu. Marea glorie a „câinilor” propune o primă ligă cu 18 echipe

Dinamo a picat în Liga 2, iar Cornel Dinu (73 de ani) a avut un discurs dur la finalul barajului cu Universitatea Cluj. „Câinii” au fost învinși de ardeleni cu 3-1 la general.

Legenda lui Dinamo a avut puterea să facă haz de necaz și a spus că FRF ar trebui să mărească numărul de echipe din Liga 1. În așa fel, Dinamo nu ar mai retrograda.

Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istoria sa de 74 de ani. VEZI AICI Cela mai tari imagini din Dinamo – Universitatea Cluj.

Ce a spus Cornel Dinu după ce Dinamo a retrogradat

Acum 2 ani, s-au făcut din 14-16 echipe. Să se facă 18 echipe şi să se salveze din nou Dinamo… glumesc. Ceea ce s-a petrecut în seara asta este efectul ultimilor ani. Acum este doar un efect, cauzele sunt mult mai vechi. Am să spun faptul că în fotbalul românesc există o triadă de apucături, le-aş spune eu.

Sigur, Dinamo a trecut şi printr-o perioadă nefastă. A fost nenorocirea asta, cu spaniolii. Faptul că nu a existat niciun cap limpede care să conducă. S-a ajuns la un administrator judiciar, care e un om care încearcă să îşi facă meseria. În ziua de azi, dacă te apuci să spui adevărul, eşti imediat blamat.

Nu ştiu ce se va întâmpla cu Dinamo, cert este că atunci când au fost ascultate nişte sfaturi de la oameni care ştiu ce înseamnă Dinamo, care ştiau ce e cu fotbalul şi ştiu de exemplu că o concepţie de joc se poate pregăti dacă lucrezi 10-12 ore într-un ciclu săptămânal, în diverse combinaţii, dacă ele sunt pe benzile din zona centrală, dar o astfel de concepţie de joc devine cu adevărat eficientă după 8 luni de zile”, a spus Cornel Dinu, conform Orange Sport.

Dinamo a picat în Liga 2

Dragoș Tescan (22 de ani) a deschis scorul în returul meciului Dinamo – Universitatea Cluj cu o execuție incredibilă.

Mijlocașul oaspeților a înscris un gol fabulos în „Groapă”, în minutul 17. Tescan l-a învins pe portarul Mihai Eșanu cu o minge lobată, expediată de la peste 25 de metri. Mingea „a mușcat” bara transversală, după care a picat în poartă.

Vlad Morar (28 de ani) a egalat pentru Dinamo în minutul 19. Gazdele n-au avut forța să mai înscrie vreun gol, astfel că din sezonul viitor vor evolua în eșalonul secund.

VIDEO Ediție specială PlaySport Live, după ce Dinamo a retrogradat

Giani Kiriță, discurs dur la PlaySport Live

Nu prea mai am cuvinte, mi-am dat sufletul pentru clubul asta. O gloată de ratați au reușit să ne facă de rușine. Acești băieți au avut tupeul să răspundă că ei fac, că dreg și uitați unde au dus echipa.

Un club că Dinamo nu se retrogradează. O gloată de ratați. Luați bagajul, plecați, ei nu au ce să facă la Dinamo. Nu putem să ne ascunde după degete. Nu au avut bun simț, nu au avut respect, și-au bătut joc de culorile acestui club. Ratații ăștia ne-au făcut de rușine”, a spus Giani Kiriță, la Playsport Live.