Revenirea de senzație a lui Ciprian Tătărușanu în Champions League! Cum a apărat românul de la AC Milan

Gabriel-Alexandru Ioniță 20.10.2021, 09:20
Revenirea de senzație a lui Ciprian Tătărușanu în Champions League! Cum a apărat românul de la AC Milan

Ciprian Tătărușanu a fost titularizat de Stefano Pioli în poarta Milanului la meciul din deplasare contra celor de la FC Porto din etapa a treia a fazei grupelor din UEFA Champions League.

Portarul român în vârstă de 35 de ani profită în această perioadă de faptul că portarul titular al lui AC Milan, francezul Mike Maignan s-a accidentat și va lipsi de pe teren aproximativ o lună. Tătărușanu a fost titular și în ultima etapă de Serie A.

Atunci, echipa antrenată de Pioli a revenit fantastic pe San Siro contra celor de la Hellas Verona. AC Milan s-a impus cu scorul de 3-2 după ce a fost condusă cu 2-0 la pauză.

Ciprian Tătărușanu nu și-a putut ajuta echipa la șutul perfect al lui Luis Diaz

Însă, în meciul de la Porto, „Diavolul milanez” nu a mai reușit această performanță. Ciprian Tătărușanu a fost învins în minutul 65 de Luis Diaz. Acesta a marcat cu un șut plasat din marginea careului, fără șanse pentru portarul român.

În afara golului, portughezii au mai trimis doar un șut pe spațiul porții apărate de român, însă acesta a fost la post.

Italienii nu au mai avut forța să revină de această dată. AC Milan a înregistrat astfel a treia înfrângere în tot atâtea meciuri în această ediție de Champions League, fapt ce nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria clubului.

„Rossoneri” au mai pierdut în deplasare cu Liverpool, scor 2-3, și pe teren propriu cu Atletico Madrid, scor 1-2. Echipa care se află în acest moment pe locul doi în Serie A la doar două puncte în spatele liderului Napoli este pe ultimul loc în grupa B din UEFA Champions League.

Misiunea milanezilor de a prinde unul din primele două locuri, și chiar și al treilea, este foarte dificilă în acest moment. Milan se află la 4 puncte în spatele celor de la Atletico Madrid și FC Porto cu 3 meciuri rămase de disputat.

Mai mult, italienii vor trebui să joace la Madrid în fața celor de la Atletico. Și este știut faptul că „Wanda Metropolitano” este un tărâm extrem de greu de cucerit.

Portarul român are șanse mari să joace și în meciul retur

Cu siguranță că decisiv va fi meciul de etapa viitoare. AC Milan va primi vizita celor de la FC Porto într-un meci în care Ciprian Tătărușanu este așteptat să fie din nou titular. Bineînțeles, în funcție de evoluțiile pe care le va avea până la acel moment în campionat.

Portarului român i-a fost adusă și o concurență până la revenirea pe teren a lui Maignan. Antonio Mirante (38 de ani) a fost adus din postura de jucător liber de contract. Numai că portarul care evoluase ultima dată pentru AS Roma se confruntă și el momentan cu niște probleme medicale.

EXCLUSIV. Interviu-eveniment cu Ciprian Tătărușanu, primul pentru portarul lui AC Milan după retragerea de la națională. “Mai visez noaptea că sunt la lot!”

Urmăriți Playsport.ro și pe