Revenirea FCSB în Ghencea, din nou pe lista de priorități a lui Gigi Becali: „Eu cred că o astfel de lege va trece”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 29.06.2022, 12:51
Revenirea FCSB în Ghencea, din nou pe lista de priorități a lui Gigi Becali: „Eu cred că o astfel de lege va trece”

Gigi Becali nu a capitulat în încercarea sa de a duce FCSB pe noul stadion din Ghencea. Patronul echipei roș-albastre se bazează pe faptul că Parlamentul României ar putea adopta în scurt timp o lege care să îi oblige pe administratorii de baze sportive și stadioane să le închirieze în mod transparent și după niște criterii clare.

Proiectul de modificare a legii actuale a educației fizice și sportului din România a fost deja depus de către grupul senatorial al partidului USR. Iar din acel moment au început procedurile legale care se vor încheia la un moment dat cu supunerea la vot a acestei inițiative.

Gigi Becali consideră acest demers parlamentar drept „primul pas spre normalitate”

Gigi Becali este optimist că acest lucru se va întâmpla și astfel el nu va mai putea fi împiedicat de cei de la CSA Steaua să închirieze noua arenă din Ghencea. Finanțatorul FCSB-ului a subliniat și că nu este normal ca acest stadion să fie considerat drept obiectiv militar.

Poate ne revenim şi noi la normalitate o dată. Eu cred că o astfel de lege va trece că nu are de ce să nu o facă. Normal că vom juca şi pe stadionul Steaua dacă îl vom putea închiria. Ei (n.r. cei de la CSA) se tem că vom umple stadionul, dar aşa e normal că noi suntem continuatoarea Stelei.

Să vă mai spun ceva. Legea asta privind transparenţa nu va fi de ajuns. Administratorii trebuie să fie obligaţi să pună condiţiile de închiriere că putem să fim în situaţia în care ni se interzice accesul din cine ştie ce motiv. Dar e bine că încet încet ne revin şi nouă minţile în cap şi mergem spre normalitate.

Păi cum să spui că ăla e obiectiv militar? Că aşa spun ei, că stadionul e obiectiv militar. În câte obiective militare merg oamenii? Ne-am ţăcănit? Oamenii merg la stadion şi tu spui că e obiectiv militar?”, a spus Gigi Becali potrivit Fanatik.

„FCSB e continuatoarea și cu asta, basta!”

De asemenea, Gigi Becali a ținut să reitereze că echipa sa este de fapt continuatoarea Stelei și i-a transmis un mesaj lui Eduard Novak, ministrul Sportului: „Zice ministrul Sportului, Novak ‘o să facem investiții în sport’. Până una, alta, investiți în stadioane pe care nu putem să jucăm. Faci stadion de 100 de milioane de euro, dar nu poate să joace decât echipa Armatei. Dar echipa Armatei s-a transformat acum 20 de ani, acum vor să o transforme din nou. FCSB e continuatoarea și cu asta, basta!”.

Gigi Becali a închis definitiv subiectul Reghecampf. De ce nu a dorit să îl aducă înapoi în această vară