Revenirea Regelui Gică Hagi e oficială! Cel mai mare fotbalist al României va antrena „noul” Farul Constanța

Mihai Rosoiu / 21.06.2021, 12:32
Revenirea Regelui Gică Hagi e oficială! Cel mai mare fotbalist al României va antrena „noul” Farul Constanța

Ceea ce era deja anunțat, s-a produs azi, la prânz. Revenirea Regelui Gică Hagi e oficială. În cadrul unei conferințe de presă organizată la Constanța, oficialitățile orașului și reprezentanții cluburilor Farul Constanța și Viitorul au bătut palma. Începând din sezonul următor, echipa etalon a județului va reapărea în prim-planul fotbalului românesc.

S-a anunțat revenirea Regelui Gică Hagi pe banca tehnică

„Va exista un singur nume, un singur brand – Farul Constanța”. Așa și-a început discursul Gică Popescu, președintele clubului care a luat ființă după fuzionarea echipei de Liga I, deținut de Gică Hagi, și structura veche a formației de la malul mării, deținută de Ciprian Marica.

De altfel, la întâlnirea cu reprezentanții mass-media, au fost prezenți toți cei implicați în această mutare de proporții în fenomenul sportiv național. Alături de cele trei nume mari ale fotbalului românesc, la masa invitaților s-au mai aflat primarul orașului, primarul din Ovidiu, dar și președintele CJ Constanța.

Toate echipele de la juniori se vor numi Farul. Academia Gheorghe Hagi se va ocupa de copiii între 8 și 13 ani. Toți juniorii vor fi în pepiniera Farului. Pentru mine este un moment emoționant. Cred că această fuziune, între cele mai importate branduri din sportul dobrogean, este cea mai importantă mișcare din sportul de aici. Pentru mine, ca președintele Farului, are o dublă însemnătate: fuziunea celor mai importate branduri dobrogene și întoarcerea lui Hagi pe bancă”, a spus noul președinte al Farului Constanța, Gică Popescu.

Noua organigramă a noului club

Așa cum era de așteptat, între cele două entități a existat un acord. Cel mai probabil, fiecare club a venit cu nominalizările de rigoare pentru a forma organigrama Farului. Astfel, conducerea tehnico-administrativă a grupării constănțene arată astfel:

  • Gheorghe Hagi, Ciprian Marica și Zoltan Iasko – acționarii noului club Farul Constanța;
  • Gheorghe Popescu – președintele clubului Farul Constanța;
  • Tiberiu Curt – vicepreședinte;
  • Gheorghe Hagi – antrenor – manager al echipei Farul Constanța.

Totodată, prezența oficialităților constănțene la acest eveniment important, confirmă implicarea autorităților locale în proiectul inițiat de cele două cluburi dobrogene.

Clubul se va numi Farul Constanța și își va disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul Academiei Viitorul Constanța, din Ovidiu. Cel mai probabil, echipa se va muta în reședința de județ în momentul în care arena „Gheorghe Hagi” va fi modernizată la cele mai înalte standarde.

Promisiunile lui Gică Hagi

Noul acționar și antrenor al Farului Constanța a promis să transforme echipa într-una dintre forțele campionatului. După ce i-a mulțumit lui Ciprian Marica pentru deschiderea în cazul acestei colaborări, „Regele” și-a dezvăluit planurile de viitor:

Le mulțumesc tuturor care au contribuit la acest proiect, prin care rămâne un singur brand, o singură echipă, o singură echipă. Îi mulțumesc lui Ciprian pentru că a înțeles că acesta este singurul drum. Până acum era mai simplu, acum reprezentăm un oraș, toată Dobrogea. Fiecare suporter trebuie să fie mândru. Am o singură strategie, să devin cel mai bun. Asta vom încerca. Trebuie să facem o echipă mare, care să atace și după să se apere. Îmi place să câștigăm. Împreună putem deveni cei mai buni. Mă oblig să duc standardul de performanță la cel mai înalt nivel”.