Revine o echipă legendară a României în fotbal? Ce planuri are milionarul sirian Imad Kassas cu Sportul Studențesc

George Drafta 17.03.2023, 13:08
Revine o echipă legendară a României în fotbal? Ce planuri are milionarul sirian Imad Kassas cu Sportul Studențesc

Reînfiinţarea Sportului Studenţesc este aproape să devină realitate.

Una dintre echipele legendare ale fotbalului românesc a dispărut din peisaj în 2017. După ce a fost lăsată din braţe de fostul patron, Vasile Şiman.

Cu o istore de peste 100 de ani, clubul din Regie se poate lăuda că prin curtea sa au trecut nume mari ale fotbalului românesc precum Gică Hagi, Gino Iorgulescu sau Marcel Coraş. Spiritul găştii nebune a Sportului poate fi readus în actualitate acum de un om de afaceri care şi-a propus să redea gloria de altădată a alb-negrilor.

Imad Kassas, patronul divizionarei secunde Metaloglobus îşi doreşte să transforme echipa sa în noul Sportul Studenţesc.

Metaloglobus este o echipă obişnuită în ultimii ani cu participările în eşalonul secund
Metaloglobus este o echipă obişnuită în ultimii ani cu participările în eşalonul secund

Planul revitalizării Sportului

Kassas are şi cetăţenie română şi explică ce l-a făcut să îşi dorească revitalizarea brandului istoric al studenţilor.

”Intenţia mea este să închiriez marca Sportul Studenţesc, după modelul Petrolul Ploieşti. Eu am această echipă, Metaloglobus şi o pot redenumi Sportul Studenţesc. Voi caută să discut cu cei de la Sportul pentru acest lucru şi sper să fie de acord. Pentru mine Sportul Studenţesc este un nume nu doar emblematic, dar şi de suflet.

În tinereţe n-am să uit că eram student, locuiam la căminele de lângă stadion şi săream gardul pentru a vedea meciurile de fotbal ale studenţilor. Din echipa aia de atunci făceau parte Hagi, Mircea Sandu, Coraş şi toţi ceilalţi jucători care au făcut istorie pentru acest club. Îl cunosc bine pe Gică Hagi, dar şi pe alţi jucători care au trecut pe la Sportul”, a mărturisit finanţatorul celor de la Metaloglobus.

Sportul Studenţesc îşi desfăşura meciurile de acasă pe arena din Regie / Foto Facebook
Sportul Studenţesc îşi desfăşura meciurile de acasă pe arena din Regie / Foto Facebook

Legendele, pe lista noului club

Primul dintre cei care ar putea să fie cooptat în noul club ar fi Mac Popescu. Acesta a fost preşedinte în anii de glorie ai grupării din Regie, atunci când Sportul era una dintre candidatele la titlu. Iar în noua organigramă ar urma să ocupe funcţia de preşedinte de onoare.

”Îmi doresc, dacă acest lucru se va realiza, legat de nume, să aduc lângă mine parte din gloriile Sportului, să creez un fel de consiliu alcătuit din aceste nume, cu care să mă consult privind viitorul echipei.

Evident, preşedintele de onoare, omul căruia îi dau credit total şi care va fi preşedintele de onoare al clubului va fi Mac Popescu, cel care a condus Sportul Studenţesc în trecut”, a completat finanţatorul celor de la Metaloglobus.

Una dintre echipele mari din istoria Sportului
Una dintre echipele mari din istoria Sportului

Cum a ajuns patron în fotbal

Imad Kassas este de profesie medic neurolog, el făcându-şi studiile în România, în perioada comunismului. Numele echipei pe care o patronează în prezent este împrumutat de la fabrica de jucării Metaloglobus, pe care acesta a preluat-o la un moment dat. El are o relaţie privilegiată cu Gigi Becali, patronul celor de la FCSB dorind la un moment dat să se implice în  cumpărarea lui Metaloglobus.

Urmăriți Playsport.ro și pe