Revoltă în Liga 1! 15 cluburi se opun regulii U21, impuse de FRF. „Noi, sclavii, suntem obligați să executăm”

Catinca Giosanu 22.05.2021, 08:28
Revoltă în Liga 1! 15 cluburi se opun regulii U21, impuse de FRF. „Noi, sclavii, suntem obligați să executăm”

Federația Română de Fotbal (FRF) dorește să întărească regula U21 din sezonul 2021 – 2022, iar această decizie a stârnit revoltă în Liga 1. Marile voci ale fotbalului românesc nu sunt de acord cu impunerea celui de-al doilea fotbalist U21. Patronii au discutat chiar să protesteze jucând o etapă în 10 jucători.

Revoltă în Liga 1! 15 cluburi se opun regulii U21, impuse de FRF

Gigi Becali nu mai vrea să audă de regula U21, mai ales după ultimele informații pe care le-a primit, și anume că din sezonul viitor, un fotbalist U21 va fi obligat să rămână 90 de minute pe teren, în timp ce al doilea va fi nevoit să rămână 45 de minute minim. Nu doar finanțatorul celor de la FCSB se opune deciziei FRF. LPF a trimis un document către FRF care arată că 15 cluburi din Liga 1 se opun schimbării regulii U21.

Patronii cluburilor din Liga 1 ameninţă acum cu măsuri împotriva Federaţiei în instanţă.

Sunt 15 din 16 cluburi dornice să se menţină regula U21, în sensul de a exista obligativitatea de a introduce pe teren timp de 90 de minute un singur jucător din această categorie de vârstă. Am transmis ieri documentele către Comitetul Executiv al FRF, astăzi se va discuta. Sper ca Federaţia Română de Fotbal să ţină cont de poziţia mai mult decât majoritară a cluburilor. Singura echipă care e de acord cu propunerea FRF e UTA, ei au altă politică privind aceşti fotbalişti tineri. E dreptul lor să-şi asume orice poziţie doresc.”, a spus Gigi Becali la TV DigiSport.

Gigi Becali anunță o adevărată revoltă în Liga 1
Gigi Becali anunță o adevărată revoltă în Liga 1

„Noi, sclavii, suntem obligați să executăm”

Gigi Becali a transmis că el nu vrea să fie sclavul lui Răzvan Burleanu, despre care spune că este doar un „copilandru”.

Am ajuns într-o situaţie primitivă sau stalinistă în care vine cineva şi spune . Noi nu vrem aşa, Liga. Apoi ei votează în Comitetul Executiv, iar noi, sclavii, suntem obligaţi să executăm. Uite că noi suntem sclavul ăla care s-a răzvrătit, Spartacus.

Am sunat la cluburi, la patroni. Prima dată la sclavul Rotaru, i-am zis să facem o revoluţie. Apoi l-am sunat şi pe Iftime, a zis da. L-am sunat şi pe Marian Copilu de la CFR, a zis că e de acord. Mi-a zis cineva că o să vorbească şi cu cei de la Dinamo. Deci ei, stăpânii, o să vadă că sclavii nu respectă regula lor, pentru că nu o să jucăm nici măcar cu un jucător U21. Ne adunăm acum la Ligă şi nu mai punem niciun jucător U21 pe teren.”, a adăugat latifundiarul din Pipera.

Omul de afaceri a mai spus că nu va ataca decizia la TAS, ci va merge pe cale comercială.

Eu am sub 21, că nu e vorba de mine. E vorba de principiu. Nu vii tu să îmi impui mie, pe banii mei. Tu te duci la UEFA, iei 20 de mii de euro pe spinarea mea. Păi vii tu și ne spui aia? Adică, băi sclavule, îți iau și banii și apoi te oblig să faci așa cum vreau eu. Mergi la instanță și instanța spune că e neconstituțional.”, a mai spus patronul FCSB.

Urmăriți Playsport.ro și pe