Revoltă la Galatasaray cu Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău în prim plan! Ce se întâmplă la Istanbul

Gabriel-Alexandru Ioniță 21.12.2021, 16:27
Revoltă la Galatasaray cu Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău în prim plan! Ce se întâmplă la Istanbul

Galatasaray, echipa românilor Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău, trece printr-o perioadă extrem de dificilă din toate punctele de vedere. Sportiv, administrativ și financiar. Gruparea Cim Bom a ajuns pe locul 11 în Superlig după egalul de pe teren propriu cu Istanbul Basaksehir din etapa trecută, scor 1-1.

De asemenea, în cadrul conducerii clubului există mai multe conflicte între președintele Burak Elmas și colaboratorii săi. Din acest motiv, mai mulți oficiali ai Galatei au demisionat în ultimele luni.

Turcii de la Galatasaray s-au revoltat împotriva salariilor primite de Olimpiu Moruțan, Alex Cicâldău și ceilalți jucători străini ai echipei

Iar, mai presus de acestea, vicecampioana Turciei se confruntă și cu probleme extrem de serioase din punct de vedere financiar. Din această cauză, clubul nu i-a mai plătit pe jucătorii turci în ultimele luni și, conform Milliyet, i-a anunțat pe aceștia că nu își vor primi salariile până în luna martie a anului viitor.

Asta în timp ce jucătorii străini, inclusiv Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău, au fost plătiți în această perioadă. Conform sursei citate, această situație a generat o revoltă în vestiar a fotbaliștilor turci, care s-au săturat de acest tratament diferit la care sunt supuși față de străini.

Ei primesc întotdeauna salariile după jucătorii străini, care de asemenea au și contracte mai mari decât cei autohtoni. Drept exemplu, Fotomac a anunțat că brazilianul Assuncao, care nu prinde foarte des echipa, are un salariu de 450.000 de euro. Mult peste colegii săi turci.

Olimpiu Moruțan are un salariu anual de 630.000 de euro. În vreme ce Alex Cicâldău câștigă nu mai puțin de 900.000 de euro pe an la Galatasaray.

Galatasaray se poate apropia din nou de locurile de cupe europene

Galatasaray se pregătește de duelul din deplasare cu Adana Demirspor, echipa lui Mario Balotelli. Meciul contează pentru etapa cu numărul 18 din Superliga Turciei. În cazul unei victorii, echipa lui Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău poate urca până pe locul 7 în clasament, depășindu-i chiar pe adversarii din această partidă.

Clasamentul din Superlig este extrem de strâns de la locul 3 în jos. De la Istanbul Basaksehir, ocupanta ultimului loc al podiumului, până la Galatasaray, care se află pe locul 11 înaintea etapei cu numărul 18 este o distanță de numai 5 puncte.

Cum își bate joc Gigi Becali de Iftime în conflictul privind banii de pe urma lui Moruțan la Galatasaray

Ce plan are Terim cu Cicâldău și Moruțan. Antrenorul lui Galatasaray pregătește noua super-putere din Turcia

 

Urmăriți Playsport.ro și pe