Revoltă la un club mare din Europa. Jucătorii au reușit să schimbe un antrenor important

Bordei Radu / 28.12.2021, 21:53
Revoltă la un club mare din Europa. Jucătorii au reușit să schimbe un antrenor important

Nimeni nu se aștepta la așa ceva la un club mare din Europa. Este vorba de unul din giganții Portugaliei, Benfica. Alături de FC Porto, clubul din capitala Portugaliei este unul din cele mai respectate de pe continent și nu numai. Echipa a jucat numeroase finale europene și este o prezență constantă în Liga Campionilor.

Cu toate acestea, clubul din Lisabona a fost scena unor evenimente incredibile la un asemenea nivel. Jucătorii au declanșat o adevărată revoltă contra antrenorului Jorge Jesus. Acesta este un tehnician cu nume, care a obținut multe performanțe. Dar a trebuit să părăsească banca tehnică a Benficăi.

Episod incredibil pentru un club mare din fotbalul european. Cum l-au schimbat jucătorii Benficăi pe antrenorul echipei

Nu a mai contat faptul că Benfica a reușit să elimine Barcelona din Liga Campionilor și a mers în primăvara celei mai importante competiții intercluburi din lume. Jorge Jesus a pierdut vestiarul și a fost imposibil să mai continue. Totul a pornit de la un conflict dintre căpitanul echipei și antrenor. La 32 de ani, Pizzi este un adevărat idol pe Estadio da Luz. În timp ce Jorge Jesus este un antrenor dur, cunoscut pentru rigiditatea sa. De aceea, când veteranul din atac i-a reproșat lui Jesus că nu a fost folosit în Cupa Portugaliei și echipa a fost eliminată, Jesus nu a reacționat bine.

L-a exclus pe Pizzi din lot, dar apoi s-a trezit cu o revoltă a fotbaliștilor. Aceștia nu s-au mai prezentat la antrenamente și au forțat conducerea clubului, care s-a dispensat de antrenor.

Benfica anunță că, de comun acord, Jorge Jesus nu mai este antrenorul primei echipe. Benfica îi mulțumește pentru toată munca depusă în ultimul an și jumătate și îi dorește multe realizări în viitor. Benfica va respecta toate obligațiile contractuale până la rezilierea contractului sau până când Jorge Jesus și echipa sa tehnică vor semna un nou contract, au anunțat portughezii

Cine este favorit să vină pe banca celor de la Benfica

Presa din Spania anunță că șefii lusitanilor au și găsit omul pe care îl vor la echipă. Este vorba de fostul mare jucător de la Juventus sau Milan, Andrea Pirlo. Acesta a stat pe banca tehnică a torinezilor, sezonul trecut. Deși erau sperane mari de la el, fostul internațional a pierdut titlul, prima dată în 9 ani și Juventus de abia s-a calificat în Liga Campionilor.

Dar șefii portughezilor au fost convinși de calitățile lui Pirlo și speră să îl convingă să vină în Portugalia.