Revoluție în fotbal. Salariile jucătorilor vor fi plafonate. Ce se întâmplă cu brigada de arbitri

Moldoveanu Camelia / 17.09.2021, 14:47
Revoluție în fotbal. Salariile jucătorilor vor fi plafonate. Ce se întâmplă cu brigada de arbitri

Pandemia de Covid-19 și restricțiile impuse au dus la o revoluție în fotbal. Liga Profesionistă din Franța s-a hotărât să plafoneze salariile fotbaliștilor și să ofere noi facilități brigăzii de arbitri. Președinții cluburilor din primele două divizii au misiuni importante de îndeplinit.

Salariile se plafonează! Franța face revoluție în fotbal

Din cauza pandemiei de Covid-19 și restricțiilor impuse, fotbalul a avut mult de suferit pe plan financiar. Astfel, Liga Profesionistă din Franța a decis să ia noi măsuri. Inspirație le-a fost chiar La Liga, însă nu e vorba de un fair-play financiar, ci de măsuri destul de drastice și multe.

Francezii impun un contract de cinci ani, nu de trei, pentru tinerii care semnează pentru prima dată cu o echipă profesionistă. Cu alte cuvinte, aceștia încearcă să împiedice tinerele talente să fie cumpărate de alte campionate. O altă regulă ar fi ca un club să aibă legitimați maxim 24 de fotbaliști, nu 37 cum se întâmplă acum. Se încearcă o limitare a masei salariale și o încurajare a academiilor, deoarece tinerii aflați la primul contract o să fie excepțiile. Mai mult, salariile o să reprezinte un anumit procent din bugetul echipei.

Președinții cluburilor o să se ocupe de noile schimbări

Brigăzile de arbitri o să fie dotate cu microfoane în timpul meciurilor, metoda fiind una practicată la rugby, dar și la alte sporturi. Sindicatului Fotbaliștilor Profesioniști din Franța a decis să înființeze noi departamente care să se ocupe cu implementarea noilor reguli. Președinții de cluburi o să fie delegați pentru a ocupa câte o funcție.

Spre exemplu, Nasser Al-Khelaifi, președintele PSG, o să se ocupe de marketing. Cu alte cuvinte, de ceea ce știe să facă cel mai bine la echipa sa. Jean-Pierre Caillot, oficialul celor de la Reims, o să aibă grijă ca noile reguli salariale să fie implementate și respectate.

Președintele lui Montpellier, Laurent Nicollin,dar și oficialul lui Nice, Jean-Pierre Rivère, o să aibă și ei funcții de conducere. Rămâne de văzut dacă FIFA o să accepte noile schimbări pe care își doresc francezii să le implementeze. Cei din urmă au mai avut o astfel de solicitare în vara acestui an, însă nu a avut succes.

Cele mai afectate de noile schimbări o să fie cluburile cu bugete impresionante, iar toată lumea se gândește la „șeicii” de la PSG. Clubul care l-a legitimat pe Leo Messi plătește salarii astronomice pentru starurile sale. Printre cei mai bine plătiți fotbaliști de pe Parc des Princes sunt argentinianul și starul brazilian Neymar.