Revoluție în sport! Ce beneficii vor avea cluburile și federațiile sportive din România!

Mihai Rosoiu / 17.02.2021, 21:38
Revoluție în sport! Ce beneficii vor avea cluburile și federațiile sportive din România!

Comisia pentru Educație Promovare și Dezvoltare a COSR si Ministerul Tineretului si Sportului au demarat procesul pentru includerea sportului in PNRR.

Astăzi, ministrul Fondurilor și Investițiilor Europene, Cristian Ghinea, și-a dat acceptul pentru integrarea sportului în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Astfel, până la data de 25 februarie, MTS trebuie să trimită către Ministerul Investițiilor Europene fișa de reforme și investiții.

Ce beneficii vor avea cluburile și federațiile sportive din România!

Playsport a stat de vorbă cu președintele Institutului Sportiv Român, Adrian Socaciu pentru a înțelege mai în detaliu ce presupune acest demers făcut de MTS și COSR.

Sportul de masă nu a fost eligibil pentru finanțarea prin proiecte europene până acum. Iar odată cu includerea în planul național de reziliență și redresare vom trece la un alt nivel. Până în 2026 se vor dezvolta baze sportive. Beneficiarii acestei reforme vor fi: cluburile sportive, federațiile, ONG-urile, primăriile, parintii si copiii.”, ne-a declarat Adrian Socaciu.

Adrian Socaciu, presedintele Institutului Sportiv Roman
Adrian Socaciu, presedintele Institutului Sportiv Roman

Autoritatea care va gestiona reforma este Ministerul Tineretului și Sportului, iar președintele Institului Sportiv Român afirmă că investițiile nu se vor opri doar în infrastructură:

”Sportul înseamnă sănătate. Un corp sănătos este și o minte sănătoasă. Nu e de ajuns doar infrastructura, pentru că avem nevoie și de resursă umană; aici mă refer la antrenori competenți, pregătiți; avem nevoie de digitalizare pentru a ajunge la nivelul unor țări precum Franța sau Germania. Vor fi deschise școlile pentru ca terenurile din curtea lor să fie folosite și după programul școlar. Dar nu vorbim doar despre investițiile într-un singur sport, sau doar pentru o categorie de vârstă. ”.