Revoluție la UTA Arad, în ultima zi a anului! Laszlo Balint s-a despărțit oficial de trei jucători

Olteanu Ștefan / 31.12.2021, 16:03

Ultima zi a anului a venit și cu un anunț important făcut de clubul UTA Arad. Formația antrenată de Laszlo Balint a comunicat oficial că s-a despărțit de trei jucători importanți, care au contribuit „din plin la revenirea echipei pe prima scenă a fotbalului românesc”.

Sorin Bustea, Florin Ilie şi Marius Tomozei, OUT de la UTA Arad în ultima zi a anului

UTA Arad, club care visează la play-off-ul Ligii I în acest sezon, nu are liniște nici în ultima zi a anului. Finalul lui 2021 a găsit-o pe formația arădeană într-o situație delicată. Echipa nu a mai câștigat în Liga I din luna octombrie, când a învins-o în runda cu numărul 13 pe Academica Clinceni, scor 3-0 în deplasare. Ulterior au urmat 8 partide în care UTA a înregistrat 4 eșecuri și 4 înfrângeri.

În acest context, echipa s-a îndepărtat de locurile de play-off și în prezent ocupă poziția a 9-a în clasament, cu 27 de puncte. Ultimul loc de play-off e ocupat de Farul Constanța, cu 32 de puncte.
În speranța că va avea parte un început de an mult mai bun, UTA Arad a început deja restructurările. În ultima zi a anului, arădenii au anunțat prin intermediul unui comunicat oficial că s-au despărțit de Sorin Bustea (27 de ani – fundaș stânga), Florin Ilie (29 de ani – fundaș central) şi Marius Tomozei (31 de ani – fundaș dreapta).

Rezilierea contractelor s-a făcut pe cale amiabilă

De menționat este faptul că toate cele trei înțelegeri au fost rupte cu acordul jucătorilor. De asemenea, clubul a ținut să le mulțumească pe cale oficială acestora, pentru că au contribuit la revenirea echipei în primul eșalon al fotbalului românesc.
La finalul sezonului 2019 – 2020, UTA a revenit în Liga I după 12 ani de așteptare.

Conducerea clubului UTA a ajuns, pe cale amiabilă, la acorduri de despărțire cu jucătorii Sorin Bustea, Florin Ilie şi Marius Tomozei. Cei trei au jucat un rol important în istoria recentă a Bătrânei noastre Doamne, contribuind din plin la revenirea echipei pe prima scenă a fotbalului românesc după mai bine de un deceniu. Le mulțumim pentru tot ce au făcut pentru UTA şi le urăm mult succes în etapele viitoare ale carierelor!”, a fost mesajul clubului, pe site-ul oficial.

În acest sezon, niciunul dintre fotbaliștii menționați nu a evoluat mai mult de 10 meciuri. Sorin Bustea a îmbrăcat tricoul arădenilor în 6 partide oficiale, Marius Tomozei în 4 și Florin Ilie în doar două.

Plecarea lui David Miculescu de la UTA la FCSB este puțin probabilă. Cel mai dorit fotbalist român din Liga I e pe lista unei echipe din Serie A.