Rezultate EURO U21: România a rezistat împotriva Olandei, nu și Ungaria în fața Germaniei. Surpriză în Grupa B

Mihai Cheles / 25.03.2021, 00:30
Rezultate EURO U21: România a rezistat împotriva Olandei, nu și Ungaria în fața Germaniei. Surpriză în Grupa B

Rezultate EURO U21 | România a rezistat împotriva Olandei, în primul meci de la Campionatul European de tineret din Ungaria și Slovenia. Un egal imens pentru reprezentativa lui Adrian Mutu.

Rezultate EURO U21: România a rezistat împotriva Olandei, nu și Ungaria în fața Germaniei. Surpriză în Grupa B

România și Olanda au terminat la egalitate, scor 1-1, în prima etapă a Grupei B. Batavii au deschis scorul în minutul 16, prin Schuurs, însă „tricolorii” au egalat patru minute mai târziu. Andrei Ciobanu a transformat impecabil o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, fără speranțe pentru portarul olandez Scharpen. România – Olanda, scor final 1-1.

În celălalt meci al grupei, Ungaria a rezistat o singură repriză în fața Germaniei. Nemții au avut o posesie zdrobitoare, de 72%. În repriza secundă, Ungaria a fost prima care a modificat schimbări, dar Germania fost cea care a lovit decisiv.

Nemții au deschis scorul prin Lukas Nmecha, în minutul 61. Cinci minute mai târziu, mijlocașul Ridle Baku avea să majoreze diferența și să pună capăt emoțiilor, atât de puține câte au fost. Ungurii au încercat să se deschidă mai mult, însă fără rezultate. Ba mai mult, Germania a mai punctat o dată, prin același Baku, în minutul 73. Germania – Ungaria, scor final 3-0.

Clasamentul Grupei A după prima etapă:

1. Germania – 3 puncte

2-3. România și Olanda  – câte 1 p

4. Ungaria – 0 p.

Etapa viitoare Grupa A:

27 martie, ora 19: România – Ungaria

27 martie, ora 22: Germania – Olanda


În Grupa B, am avut parte de un rezultat surprinzător, privind istoria și nivelul fotbalistic din cele două țări. Italia a terminat la egalitate cu Cehia, scor 1-1, la capătul unui meci în care a fost mai periculoasă.

Italia a deschis scorul prin Gianluca Scamacca, în minutul 31, după o repriză echilibrată, cu un mic avantaj al posesiei pentru peninsulari. Paradoxal, pe fondul unui joc mai bun, Italia a cedat în repriza secundă, marcând un gol în propria poartă, în minutul 75, prin Giulio Maggiaro. Italienii au văzut două cartonașe roșii pe final de meci, în minutele 84 și 90+4, fiind eliminați Sandro Tonali și Riccardo Marchizza. Italia – Cehia, scor final 1-1.

În celălalt joc al Grupei B, Spania a evoluat în stilul Olandei și Germaniei. Au dominat ca posesie, însă fără să puncteze. În mitanul secund, Spania s-a dezlănțuit și a marcat trei goluri în poarta Sloveniei. Au punctat prin Javi Puado, în minutul 53, Gonzalo Villar, în minutul 54 și Juan Miranda, în minutul 89. Spania – Slovenia, scor final 3-0.

Clasamentul Grupei B după prima etapă:

1. Spania – 3 puncte

2-3. Cehia şi Italia  – câte 1 p

4. Slovenia – 0 p.

Etapa viitoare Grupa B:

27 martie, ora 19: Slovenia – Cehia

27 martie, ora 22: Spania – Italia


Meciurile de la EURO U21, joi, 25 martie:

Grupa C:

  • Rusia – Islanda, ora 19
  • Franţa – Danemarca, ora 22

Grupa D:

  • Anglia – Elveţia, ora 16
  • Portugalia – Croaţia, ora 22