Riposta lui Ion Țiriac după ce a cedat turneul de la Madrid. Surpriză de proporții pregătită de magnatul român

Giosanu Catinca / 18.12.2021, 13:25
Riposta lui Ion Țiriac după ce a cedat turneul de la Madrid. Surpriză de proporții pregătită de magnatul român

Ion Țiriac continuă să surprindă! Mulți credeau că magnatul român își va încheia socotelile cu tenisul după ce a cedat turneul de la Madrid. Omul de gând nu renunță cu una cu două la sportul alb. El a anunțat că va organiza un turneu ATP chiar la noi în țară.

Ion Țiriac, pus pe fapte mari

Ion Țiriac are de gând să organizeze un nou turneu de tenis după ce a vândut licența competiției ATP / WTA 1000 de la Madrid formei americane IMG. Fostul tenisman se află în tratative avansate cu Asociația Tenismenilor Profesioniști (ATP) pentru organizarea unei competiții chiar în România.

Omul de afaceri plănuiește să revină în circuitul ATP cu un proiect pe care îl construiește de la zero. În urma negocierilor cu ATP, fanii sportului alb vor afla dacă evenimentul va avea loc începând cu 2022 sau cu anul 2023 în țara noastră. Turneul BRD Năstase Țiriac Trophy a fost ultimul de nivel ATP din România. Asta, pentru că în anul 2016 Ion Țiriac a decis să mute competiția la Budapesta (Ungaria) din cauza stării de degradare a Arenelor BNR. În cele din urmă, turneul s-a desfășurat la Belgrad (Serbia).

Fostul tenismen va organiza un super-eveniment chiar în România

Ion Țiriac va muta turneul într-o altă locație, undeva în zona Otopeni, unde magnatul român deține deja un teren. Tot acolo, el a construit recent un patinoar. Acum, afaceristul s-a hotărât să ridice din fonduri proprii un complex sportiv cu mai multe terenuri de tenis și o arenă centrală! El a bătut deja palma cu IMG, care este o divizie a companiei Endeavor, lider global în industria de evenimente, sport, media şi fashion, vânzând turneul de la Madrid pentru o sumă cuprinsă între 200 și 250 de milioane de dolari!

Endeavor mai are în portofoliu şi Miami Open, un alt turneu prestigios de categorie ATP / WTA 1000.

Suma încasată de Țiriac după vânzarea turneului de la Madrid

Cât despre vânzarea turneului de la Madrid, Țiriac a încercat de mai mulți ani să scape de licența pentru turneu, iar acum 6 ani voia 250 de milioane de euro în schimbul ei. Potrivit topiasi, miliardarul român încasa în jur de 30 de milioane de euro pentru fiecare ediție a turneului de la Madrid. Aceeași sursă notează că fostul tenismen s-ar fi ales cu 250 de milioane de euro pentru turneul de la Madrid. Aceasta este, de fapt, estimarea unor experți financiari.

Ediția din 2021 a turneului de la Madrid a oferit premii totale de 3,2 milioane de euro în competiția masculină. De asemenea, a pus la bătaie 2,5 milioane de euro în întrecerea feminină.