„Rivala” lui David Popovici este cea mai bună din România. Simona Radiș a fost desemnată canotoarea numărul 1 a țării

Giosanu Catinca 22.11.2022, 20:07
„Rivala” lui David Popovici este cea mai bună din România. Simona Radiș a fost desemnată canotoarea numărul 1 a țării

Simona Geanina Radiș, care a adus României singura medalie de aur de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, continuă să uimească lumea. Tânăra în vârstă de 23 de ani a fost desemnată „Sportivul anului” în canotajul românesc.

Simona Radiș este în culmea fericirii!

Federația Română de Canotaj a organizat luni, 21 noiembrie, o gală în cadrul careia au fost premiați cei mai buni sportivi care au oferit rezultate excepţionale la Campionatele Europene şi Mondiale din acest an.

La eveniment a fost prezentă Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte UniCredit Bank România, care a primit un premiu din partea Federației și i-a acordat, de asemenea, Simonei Radiș, trofeul „Sportivul Anului 2022”.

A fost desemnată ”Sportivul anului”

Gala Canotajului Românesc a avut loc la Casa Siqua din Bucureşti. De la eveniment nu au lipsit nici președintele Elisabeta Lipa, după cum se poate vedea în imaginile postate pe contul oficial de Facebook al Federației Române de Canotaj.

Când am venit spre această gală nu mă așteptam să vin singură aici și să primesc acest premiu minunat, pentru că de obicei sunt alături de Ancuța (n.r. Bodnar, colega din barca de dublu vâsle). Lucrul care m-a făcut pe mine să mă maturizez anul acesta a fost faptul că imprevizibilul poate să te facă mai puternic.

La Mondiale, după ce am concurat la dublu, am rugat-o pe Ancuța să se roage pentru mine să am putere să mai fac o cursă bună și la 8+1. Iar când am terminat toată lumea mi-a spus că Ancuța a trăit cursa cu sufletul alături de mine. A fost ca și cum ea a tras alături de noi.

Deci în barca de 8+1 nu au fost doar 8 și cârmaciul, ci 9 plus cârmaciul. Mulțumesc pentru acest premiu și sper să ne revedem la cât mai multe astfel de momente, fericiți și privind spre viitor.”, a spus Simona Radiș, la Gala Canotajului Românesc 2022.

Simona Radiș, comparată cu David Popovici

Dubla campioană europeană și mondială la dublu vâsle și 8+1 în 2022, Simona Radiș, a fost comparată de Elisabeta Lipă cu David Popovici.

Preşedintele Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti şi al Federaţiei Române de Canotaj apreciază că cei doi tineri au foarte multe lucruri în comun, dar sportiva de 23 de ani s-a arătat deranjată de afirmațiile pe carea le-a făcut Elisabeta Lipa.

Cu câţi sportivi ca Simona se poate lăuda România? Simona noastră este un fenomen. Simona Radiş este David Popovici al canotajului pentru că vorbim tot de apă.”, a declarat Elisabeta Lipă, după ce delegația României s-a întors de la Campionatele Mondiale de Natație de la Racice.

Reacția Simonei Radiș

Eu sunt Simona Radiș, îmi păstrez numele! Mai mult decât David Popovici al apei, eu sunt o Radiș Simona a canotajului românesc. Sunt convinsă că toată lumea canotajului mondial știe de mine. Fenomene sunt și continuă să apară. Nu suntem doar noi, ci toți sportivii care reușesc să cucerească medalii.”, a răspuns Simona Radiș.