Robert Glință aduce o medalie României, la Campionatele Mondiale în bazin scurt

Bordei Radu / 17.12.2021, 20:19
Robert Glință aduce o medalie României, la Campionatele Mondiale în bazin scurt

Campionatele Mondiale în bazin scurt s-au disputat la Abu Dhabi. România a fost reprezentată de cei doi înotători de clasă de care dispune, Robert Glință și David Popovici. Cei doi reușiseră performanțe europene la nivel european, de aceea erau așteptări importante la această competiție.

Lucrurile nu au mers așa de bine precum se aștepta delegația noastră. Dar chiar și așa România tot a obținut o medalie. Robert Glință a reușit să prindă podiumul, în finala de 100 de metri spate. A fost o surpriză după evoluția sa din penultimul act. Dar sportivul de 24 de ani s-a concentrat când a trebuit, în ultimul act.

Robert Glință, bronz la Campionatele Mondiale în bazin scurt

Înotul reprezintă unele din puținele sporturi care mai dau speranțe românilor. Și asta doar datorită talentului deosebit demonstrat de Robert Glință sau David Popovici. Acești sportivi au reușit performanțe deosebite, în ciuda problemelor pe care le-au întâlnit în țara noastră. David Popovici este un talent deosebit, o speranță mare de viitor, dar nici Robert Glință nu este mai prejos.

A fost rândul înotătorului de 24 de ani să se remarce la Abu Dhabi. Sportivul legitimat al Dinamo a reușit vineri o nouă premieră pentru cariera sa. A cucerit prima sa medalie mondială, era o performanță care îi scăpase până în acest moment. Satisfacția este cu atât mai mare, cu cât sportivul nu reușise o evoluție bună în penultimul act. Românul se calificase cu ultimul timp și nimeni nu îl vedea favorit la medalie.

Dar Glință a dat toate pronosticurile peste cap, și-a ridicat nivelul și a reușit o cursă bună. Americanul Shaine Casas și rusul Kliment Kolesnikov au terminat în fața lui, așa că Glință s-a mulțumit cu bronzul. Este a cincea medalie a anului pentru Glință, după cele de al Europenele în bazin olimpic și în bazin scurt. Robert a devenit primul campion european al înotului masculin românesc în bazin de 50 de m în proba de 100 m spate în luna mai

Davi Popovici nu a prins nicio finală

La 17 ani, David Popovici este considerat un sportiv cu potențial uriaș, de viitor. Dar la această ediție nu a reușit să obțină performanțele la care se aștepta. Nici la 200 de metri liber, nici la 400, nu a prins nicio finală.

Tânărul nu are motive să fie supărat, are tot viitorul în față. În plus, a semnat un contract important cu firma de echipament Arena.

Sunt încântat să anunț că acum sunt un sportiv Arena. Simt că este foarte important pentru mine să mă pot baza pe un partener puternic ori de câte ori este nevoie. Având Arena de partea mea, îmi permite să mă concentrez asupra obiectivelor mele, a declarat sportivul