Robert Lewandowski a rămas fără selecționer cu trei luni înainte de disputarea barajului. Cine este favorit să-l înlocuiască pe Paulo Sousa

Bădulescu Silvian / 29.12.2021, 22:55
Robert Lewandowski a rămas fără selecționer cu trei luni înainte de disputarea barajului. Cine este favorit să-l înlocuiască pe Paulo Sousa

Naționala de fotbal a Poloniei a rămas fără selecționer cu trei luni înainte de barajul pentru Cupa Mondială din Qatar. Portughezul Paulo Sousa și-a reziliat contractul, iar naționala lui Lewandowski trebuie să-i găsească înlocuitor.

Paulo Sousa a cerut rezilierea

Portughezul a plecat cu scandal de la naționala Poloniei. Acesta dorește să devină antrenorul celor de la Flamengo, cerând astfel rezilierea înțelegerii cu polonezii. Totuși, Federația Poloneză de Fotbal a refuzat să încheie, în condiții amiabile, înțelegerea.

Ulterior, aceștia au acceptat încheierea acordului cu portughezul. Acesta este din 2021 pe banca tehnică a polonezilor și a reușit calificarea naționalei la baraj, după ce a terminat grupa în spatele Angliei, calificată direct în Qatar.

Paulo Sousa va trebui să achite o compensație financiară în valoare de 400.000 de euro, pentru rezilierea contractului. De asemenea, el și staff-ul său nu vor mai primi niciun salariu și niciun bonus din cele prevăzute în contract.

Polonia va juca pe 24 martie 2022 în compania Rusiei, în semifinala barajului de calificare. Învingătoarea din această partidă va juca în fața Suediei sau a Cehiei în finala pentru un loc în Asia. Favorit să-l înlocuiască pe acesta este Adam Nawalka.

Destinația Flamengo

Paulo Sousa și-a reziliat contractul cu naționala Poloniei pentru a merge la Flamengo, vicecampioana Braziliei. Aceștia, câștigători ai titlului intern de șapte ori, precum și finaliști ai Copei Libertadores, sunt campionii din 2020.

Demisia acestuia a fost digerată cu greutate de fanii polonezi, iar, la adresa portughezului au fost aruncate cuvinte grele.

Paulo Sousa s-a dovedit a fi un dezertor și un nerecunoscător. Pe 14 noiembrie l-a asigurat pe președintele federației că nu va pleca și că este concentrat doar pe ce are de făcut la echipa națională. Nu este nimic bun de spus despre ce a făcut el la naționala Poloniei” au publicat într-un editorial cei de la Sportowe Fakty.

Președintele Federației Poloneze de Fotbal și-a exprimat și el părerea referitor la decizia lui Paulo Sousa.

Astăzi am fost informat de către Paulo Sousa că dorește rezilierea contractului cu federația poloneză de comun acord ca urmare a unei oferte din partea unui club.

Este un comportament iresponsabil, incompatibil cu declarațiile precedente ale selecționerului. În consecință, am refuzat cu fermitate” a scris acesta pe contul personal de Twitter.

Paulo Sousa a activat, ca fotbalist, la unele dintre cele mai bune echipe ale continentului. El a fost legitimat la Benfica, Sporting Lisabona, Juventus, Borussia Dortmund sau Internazionale Milano. Și-a trecut în palmares, printre altele, titlul de campion național în Portugalia, dar și în Italia, precum și două Ligi ale Campionilor cucerite alături de Juventus și Borussia Dortmund.