Roger Federer a avut un mesaj special pentru marele rival Rafael Nadal. „Nu voi uita niciodată”

Giosanu Catinca 28.09.2022, 21:01
Roger Federer a avut un mesaj special pentru marele rival Rafael Nadal. „Nu voi uita niciodată”

Roger Federer, fost lider mondial, deținător a 20 de titluri de Mare Șlem și a 103 titluri ATP, a pus capăt carierei în tenis, după ce a disputat ultimul său meci la profesioniști alături de Rafael Nadal. Elvețianul a ținut să îi transmită un mesaj special colegului său la finalul partidei.

Rafael Nadal, mesaj special din partea lui Roger Federer

Zilele trecute, Roger Federer și-a agățat racheta în cui. Jucătorul elvețian de tenis a ales să se retragă din sportul alb după ce a observat că corpul nu îi mai răspunde la fel ca în tinerețe. Chiar dacă nu se simțea foarte bine, sportivul a insistat să joace pentru Elveția în Laver Cup.

Elvețianul a acuzat în ultimele zile dureri la genunchiul operat. El a vorbit, în cadrul unui interviu, despre evenimentele de dinainte de Laver Cup, unde și-a anunțat retragerea din activitate.

”Am vrut să-i spun înainte de a-și face planuri pentru Laver Cup”

Fostul lider mondial a mărturisit că a purtat un dialog cu Rafael Nadal. Asta chiar înainte să ia startul turneului de la Laver Cup. Elvețianul a afirmat că spaniolul a fost cel care l-a determinat să facă tot posibilul să se prezinte la competiția de la Londra. Și nu oricum, ci într-o formă cât mai bună.

L-am sunat pe Nadal după US Open, l-am așteptat să termine turneul pentru a-i spune despre retragerea mea. Și am vrut să-i spun înainte de a-și face planuri pentru Laver Cup. I-am spus că sunt pregătit 50% dau 60%-40% pentru a juca la dublu și i-am zis:`Uite, te țin la curent`. Rafa mi-a spus: `Voi face tot posibilul să fiu acolo cu tine`. Și ăsta a fost un lucru incredibil pentru mine. Asta mi-a arătat cât de mult însemnăm unul pentru celălalt și cât ne respectăm reciproc.

Cred că a fost o poveste frumoasă și incredibilă pentru noi, pentru sport, pentru tenis, în care am demonstrat că putem coexista într-o rivalitate dură, să ieșim în față și să arătăm că este doar tenis. Este asupru și brutal uneori, dar este corect. Și poți să fii de cealaltă parte și să vezi o rivalitate amicală fantastică. Totul s-a terminat mai bine decât mi-aș fi imaginat vreodată. A fost un efort incredibil din partea lui Rafa. Nu voi uita niciodată ce a făcut pentru mine la Londra.”, a declarat Roger Federer pentru New York Times.