Roman Abramovich a apărut la Istanbul după ce s-a spus că a fost otrăvit. Patronul Chelsea a fost filmat alături de Erdogan

Moldoveanu Camelia 29.03.2022, 20:29
Roman Abramovich a apărut la Istanbul după ce s-a spus că a fost otrăvit. Patronul Chelsea a fost filmat alături de Erdogan

Săptămâna a început cu vestea că Roman Abramovich ar fi fost otrăvit la Kiev, însă oligarhul rus pare să-și fi revenit. Au apărut primele imagini cu patronul Chelsea după și-ar fi pierdut, pentru ceva vreme, vederea.

Roman Abramovich, primele imagini după presupusa otrăvire

Presa internațională anunța luni, 28 martie, că Roman Abramovich ar fi fost otrăvit la Kiev, în timpul negocierilor dintre Rusia și Ucraina. Se cunoaște deja faptul că otrăvirea și căderea subită de la etaj sunt metodele prin care Vladimir Putin îi elimină pe cei care îl deranjează, astfel că informația potrivit căreia președintele Chelsea a căzut pradă metodelor liderului de la Kremlin nu a fost una greu de crezut.

Cu toate acestea, la doar 24 de ore de la presupusa otrăvire, RIA (agenția de presă rusă) a publicat imagini cu Roman Abramovich  la Istanbul, alături de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. BBC a preluat imaginile și a concluzionat astfel:

Abramovich se prezintă într-o formă bună la negocierile de la Istanbul. Agenţia rusă RIA a publicat, pe canalul de Telegram, imagini cu acesta, care arată bine la discuţii.

Există suspiciuni că patronul lui Chelsea ar fi fost otrăvit la precedenta rundă de negocieri. O sursă apropiată lui Ambramovich a transmis BBC că acesta s-a recuperat şi că este concentrat pe negocierile de încercare a încetării războiului”, au comunicat cei de la BBC.

Patronul Chelsea ar fi orbit pentru câteva ore

De la izbucnirea războiului în Ucraina, Roman Abramovich s-a implicat direct în încercările de restabilire a păcii. Miliardarul rus a participat la mai multe runde de negocieri ce au avut loc între reprezentanții Rusiei și cei ai Ucrainei.

Ultima rundă de negocieri ruso-ucrainene a avut loc la începutul lunii martie. Abramovich a făcut de mai multe ori naveta între Moscova, Kiev și Istanbul pentru a participa la aceste discuții. Din păcate, în timp ce se afla în capitala Ucrainei, Roman Abramovich dar și alți membri ai delegației ucrainene au prezentat simptome de otrăvire. Mai exact, înroșirea ochilor și exfolierea pielii de pe mâini și față au fost printre simptomele avute de oligarhul rus. Potrivit celor de la Daily Mail, Abramovich și-ar fi pierdut vederea pentru mai multe ore. Acesta a fost imediat internat într-un spital din Turcia, unde au avut loc negocierile pentru încetarea războiului. Ulterior, starea lui Abramovich și a membrilor delegației ucrainene s-a ameliorat, iar acum toți sunt în afara oricărui pericol.

În urma investigațiilor efectuate pe marginea acestui incident, experții nu au putut determina cu exactitate ce a dus la această situație. Conform Daily Star, se pare că Abramovich și membri delegației ucrainene au fost expuși unui agent chimic sau biologic sau chiar unui atac cu radiații electromagnetice. Înainte să se simtă rău, toți cei implicați în acest incident ar fi mâncat doar ciocolată și ar fi băut apă.