România a devenit ținta nervilor lui Săvulescu. Condamnat, acum vrea să dea în judecată statul. „Țara comunistă!”

Moldoveanu Camelia / 18.09.2021, 11:45
România a devenit ținta nervilor lui Săvulescu. Condamnat, acum vrea să dea în judecată statul. „Țara comunistă!”

Dragos Săvulescu este decis să dea România în judecată pentru a obține daune. Fostul acționar de la Dinamo acuză instituțiile statului că și-au făcut treaba precum comuniștii, „fără cultura statului de drept”. Angela Martini se plâng și ea că au avut parte de un tratament neadecvat care a afectat-o grav la nivel psihologic.

„Trebuie să cerem guvernului român să plătească”

Dragos Săvulescu este foarte revoltat pentru felul în care a fost tratat de statul român pe perioada în care a fost cercetat. Acesta fiind chiar condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru un prejudiciu de 112 milioane de euro, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu într-un dosar cu retrocedări de pe plaje și faleze din Mamaia și Constanța.

Am pierdut bani şi timp, am suferit foarte mult din cauza atacurilor venite din mass-media, care se bazau pe ştiri false. Am suferit daune psihologice, soţia mea nici măcar nu putea dormi şi mânca. Sănătatea noastră, imaginea noastră, viaţa noastră, afacerile noastre au fost afectate. Trebuie să cerem guvernului român să plătească pentru acest prejudiciu grav şi cred că avem multe motive legitime să pretindem acest lucru”, a spus Dragoș Săvulescu, conform Telekom Sport.

Dragoș Săvulescu susține că statul român este unul comunist și vinovat pentru abuzurile prin care a trecut timp de 16 ani

Fostul acționar de la Dinamo nu s-a oprit aici cu declarațiile războinice. Aceasta susține că România este încă o țară comunistă și că din această cauză el a trebuit să îndure abuzuri timp de 16 ani.

Pe 8 august, stăteam cu prietenii la un restaurant de peşte. Cineva a venit brusc în spatele meu, era poliţist şi m-a întrebat dacă sunt Dragoş Săvulescu. Apoi mi-a spus să-l urmez. A fost o operaţiune imensă de arestare, cu 30-40 de membri ai poliţiei şi cu motociclete ale autorităţilor.

Mi-au încătuşat bodyguarzii. Legea este clară, deci nu există nicio posibilitate de extrădare. Dacă, în teorie, aş fi ajuns în România, viaţa mea ar fi fost cu siguranţă în pericol, pentru că am devenit un puternic adversar al justiţiei române, după ce m-am confruntat cu o astfel de nedreptate. Acum, simt că predomină sentimentul de dreptate, ceea ce este rar pentru mine, deoarece am trăit sentimente negative despre justiţie până acum, trăind în România.

Această fostă ţară comunistă a arătat că nu are încă cultura unui stat de drept. Din această cauză am suferit timp de 16 ani abuzurile autorităţilor, deoarece cazul meu a început în România”, a mărturisit Dragoş Săvulescu.

Angela Martini, soția lui Săvulescu, se plânge și ea de felul în care s-a produs arestarea

Soția lui Săvulescu, fotomodelul Angela Martini, se plânge și ea că a suferi din cauza momentului arestului. Femeia reproșează faptul că arestarea s-a produs în urma unei intervenții a polițiștilor sub acoperire.

Toţi au fost arestaţi, cu excepţia mea. Am ţipat pentru că erau îmbrăcaţi ca cetăţeni normali şi nu credeam că sunt ofiţeri de poliţie. Eram panicată. Nu ştiam cum să ajut. Le-am arătat documentele noastre italiene la secţia de poliţie, dar, pentru că erau scrise în italiană şi engleză, ne-au pus să petrecem noaptea în arest”, a adăugat și fotomodelul Angela Martini.