România dă de Macedonia de Nord și la handbal. Duel de foc în barajul pentru Mondial

Bordei Radu 29.01.2022, 21:14
România dă de Macedonia de Nord și la handbal. Duel de foc în barajul pentru Mondial

Macedonia de Nord este o cunoștință veche a românilor, cel puțin la fotbal. Dacă tricolorii lui Mirel Rădoi nu au reușit să treacă de fosta selecționată iugoslavă, revanșa poate veni la handbal masculin. Selecționata lui Xavi Pascual îi va întâlni pe macedoneni în primul tur al barajului pentru Campionatul Mondial.

Turneul final din 2023 va avea două gazde, Suedia și Polonia. Tricolorii încearcă să ajungă la marea competiție, deși au parte de un traseu foarte dificil. Dacă vor trece de Macedonia, românii ar putea întâni Cehia.

Macedonia de Nord stă în calea României, în drumul spre Campionatul Mondial de handbal masculin. Parcurs greu pentru tricolorii lui Xavi Pascual

Tragerile la sorți au avut loc sâmbătă, la Budapesta. Iar România a prins naționala Macedoniei de Nord. Tricolorii vor juca prima manşă în deplasare, pe 16 sau 17 martie, iar manşa secundă va avea loc în România, pe 19 sau 20 martie. Nu va fi o dublă ușoară, naționala din Balcani a jucat la Euro 2022, chiar dacă a pierdut toate meciurile din grupă. România a început reconstrucția naționalei, sub bagheta lui Xavi Pascual. Dar va dura timp până se vor vedea roadele muncii antrenorului.

Și dacă trece de Macedonia, România va mai avea un adversar, la baraj. Este vorba de Cehia, echipă care a arătat bine la Euro. A bătut Bosnia și a fost egala vicecampioanei mondiale, Suedia. Câştigătoarea se va califica la Mondialul din 2023, care va avea loc în Suedia şi Polonia.

Finală de vis la Campionatul European. Spania – Suedia este ultimul act

Spania va întâlni Suedia în finala Campionatului European 2022. Ibericii au trecut de campioana mondială Danemarca, în timp ce suedezii au învins campioana olimpică Franța. Spania este prima finalistă a Euro 2022. Naționala iberică s-a calificat în a patra finala consecutivă de Campionat European, după 29-25 cu Danemarca. Dramatică a fost și calificarea suedezilor. Suedia a trecut de Franța cu 34-33. Nordicii puteau fi egalați la ultima fază, dar Andreas Palicka a apărat fabulos.

Spania și Suedia s-au întâlnit și în faza grupelor la acest turneu final. Ibericii s-au impus, scor 32-28. Mai mult, Spania și Suedia s-au mai întâlnit de două ori în finala Campionatului European. Ibericii au câștigat în 2018, scor 29-23, iar nordicii în 1998, scor 25-23.

Finala Campionatului European de handbal masculin este programată duminică, de la ora 19:00. Finala mică este programată de la ora 16:30.

Campionatul României va fi reprezentat în ultimul act de la Budapesta. Interul dreapta al lui Dinamo, Eduardo Gurbindo, face parte din lotul lui Jordi Ribera.