România e la un pas să mai piardă un talent. Jucătorul lui AC Milan înclină să joace pentru naționala Squadrei Azzura

Iosif Pintilie 29.12.2022, 15:30
România e la un pas să mai piardă un talent. Jucătorul lui AC Milan înclină să joace pentru naționala Squadrei Azzura

Tinerii fotbaliști nu mai vor să joace pentru România. În ultimii ani, au apărut multiple astfel de exemple. Flavius Daniliuc, Karim Adeyemi, Theodor Corbeanu ori Virgiliu Postolachi reprezintă alte naționale, deși ei sunt eligibili pentru naționala României.

Italia, noua destinație favorită ajucătorilor români

Mai nou, FRF poate pierde doin jucători importanți. Daniel Boloca a fost chemat de Roberto Mancini la un stagiu de pregătire al fotbaliștilot aflați în vizorul lui, iar acum l-am putea pierde și pe căpitanul lui AC Milan Primavera.

Andrei Coubiș s-a născut în Milano din părinți români își dorește să evolueze pentru ”squadra azzurra” ”Gazzetta dellos Sport” a analizat situația fundașului considerat unul dintre marile speranțe ale fotbalului românesc.

Coubiș a reprezentat naționalele de tineret ale României până acum, fiind căpitanul selecționatelor de tineret, evoluând chiar într-o înfrângere contra Italiei, scor 1-2, în iunie.

Membru al selecționatei U21 a României, acesta a contactat deja FIGC în încercarea de deveni convocat la acțiunile selecționatei lui Roberto Mancini.

Emil Săndoi, despre acest caz

Selecționerul naționalei U21, Emil Săndoi, a analizat situația fundașului român, despre care spune că este foarte important. În același timp, el a refuzat o convocare deoarece și-a dorit să rămână la Milano, unde, în lipsa jucătorilor de la prima echipă, ar fi urmat să se antreneze cu echipa mare.

„Pentru mine acest jucător este un fotbalist foarte important. După EURO U19 l-am convocat la U21. A venit și a și jucat, dar la ultima acțiune, cea de la partidele amicale cu FC Argeș și CSA Steaua nu a mai dorit să vină.

Deși nu erau date oficiale în calendar, totuși cei de la AC Milan ne-au transmis că îl lasă și la acestă acțiune a noastră. Însă, Coubiș ne-a spus că nu ar vrea să vină. Și ne-a motivat că este mai bine pentru el să rămână în Italia, deoarece o să prindă antrenamente cu echipa mare a lui AC Milan.

Ok! Nu am insistat și l-am lăsat să se pregătească acolo”, a declarat Emil Săndoi, pentru ProSport.

Edi Iordănescu îi transmite un mesaj clar lui Andrei Coubiș, după cazul Boloca

Edi Iordănescu este conștient că l-ar putea pierde și pe Andrei Coubiș. Totuși, a ținut să-i transmită un mesaj clar și foarte sincer. Selecționerul nu vrea să-l debuteze pe Coubiș la naționla mare a României doar pentru a-i bloca drumul spre echipa Italiei.

Există riscul să îl pierdem și pe Coubiș. Un jucător crescut în altă parte, cu altă mentalitate. Nu am lucrat cu el, pentru că este destul de tânăr. L-am urmărit, este pe o listă scurtă.

La acțiunea din noiembrie, am fost aproape de a-l aduce, dar încercăm să etapizăm lucrurile, avem priorități. Trebuie să avem grijă de jucătorii care formează nucleul echipei naționale.

Nu cred că este corect să debutăm un jucător repede ca să nu-l pierdem, să îl agățăm. Ce înseamnă asta, să-l agățăm de România? Nu sunt de acord cu asta.

S-au mai făcut astfel de lucruri, dar cât sunt eu la echipa națională nu voi avea gândirea asta. Primul lucru este să simți cu adevărat, nu vreau să te păcălesc, să te aduc, ca după aceea să nu mai poți să mergi în altă parte”, a spus Edi Iordănescu la Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe