România, eliminată din drumul către EURO. Naționala U19 a primit din nou patru goluri în meciul cu Franța

Radu Bordei 28.03.2023, 18:00
România, eliminată din drumul către EURO. Naționala U19 a primit din nou patru goluri în meciul cu Franța

Pentru România U19, Turneul de Elită a venit cu o provocare pe măsură. Din păcate, rezultatele nu au fost cele sperate. După eșecul cu Norvegia, tricolorii au pierdut și meciul cu Franța. Și România nu va merge la Campionatul European din această vară.

România U19, un nou eșec cu Franța

În septembrie 2022, naționala U19 a reușit calificarea la Turul de Elită după ce a terminat pe primul loc, fără înfrângere și fără gol primit, grupa de calificare alcătuită din Austria, Lituania și Letonia. Acum, însă, adversarii au fost de cu totlul alt calibru. Chiar dacă a beneficiat de jucători precum Borza și Mazilu, noile vedete ale liderului din Superliga, Farul, naționala U19 a cedat cu 0-4 meciul cu Norvegia. Lucrurile au stat mai bine în partida cu Franța, unde tricolorii au amrcat și ei de două ori, chiar dacă au primit tot 4 goluri.

Gazdele au marcat de două ori în primul sfert de oră, prin doi jucători de la Monaco Edan Diop și Malamine Efekele. cuplul Borza Rareș Pop a readus speranțele pentru Romînia, dar francezii au intrat cu 3 la 1 la pauză.

Fiul lui Eugen Trică, Atanas Trică, a marcat și el după pauză, dar reușita stelistului nu a adus revirimentul așteptat. Franța a câștigat cu 4 la 2.

România U19 a încheiat grupa pe poziția a 3-a. Victoria de astăzi nu le-a fost utilă nici francezilor. S-au clasat pe poziția secundă, sub Norvegia U19. Doar prima clasată a obținut biletul pentru Campionatul European programat în Malta, în intervalul 3-16 iulie 2023.

Lotul selecționat de Alexandru Pelici:

Portari: David Dincă (Clubul Sportiv al Armatei Steaua), Ștefan Lefter (CS Corvinul 1921 Hunedoara), Mihai Ciontoș (AFC Progresul 1944 Spartac)

Fundași: David Maftei (Unirea Dej), Robert Sălceanu (Gloria Buzău), Adrian Grigore-Huideș (Albacete Balompié / Spania), Răzvan Pașcalău (U.S. Lecce / Italia), Andrei Borza (Farul Constanţa), Ștefan Duțu (Farul Constanţa 2), Mark Kovacs (AFK Csikszereda)

Mijlocași: Eduard Radaslavescu (FCSB), Rareș Pop (UTA Arad), Alin Boțogan (AFC Unirea 04 Slobozia), David Sala (Universitatea Craiova), Alexandru Musi (Politehnica Iași), Vlasti Martinovic (Farul Constanţa 2), Denis Bujor (AFC Unirea 04 Slobozia), Cătălin Vulturar (U.S. Lecce / Italia)

Atacanți: Rareș Burnete (U.S. Lecce / Italia), Adrian Mazilu (Farul Constanţa), Atanas Trică (Clubul Sportiv al Armatei Steaua)

Urmăriți Playsport.ro și pe