România este aproape de retrogradare în Nations League, dar Florin Tănase este bucuros că a dat gol: „Îmi dă încredere”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 24.09.2022, 00:26
România este aproape de retrogradare în Nations League, dar Florin Tănase este bucuros că a dat gol: „Îmi dă încredere”

România a reușit doar un egal în Finlanda, scor 1-1, în etapa a cincea a acestei ediții de Nations League și rămâne în continuare pe ultimul loc al grupei. Este adevărat că naționala lui Edi Iordănescu a evitat la Helsinki retrogradarea matematică în Liga C, dar acest lucru încă se poate întâmpla în funcție de rezultatele din ultima etapă.

Florin Tănase, bucuros după golul marcat în Finlanda și optimist în legătură cu viitorul echipei naționale. Chiar dacă România este aproape de retrogradare

Florin Tănase a marcat golul României în Finlanda, în minutul 52, iar la finalul partidei s-a arătat bucuros pentru acest lucru. Mijlocașul ofensiv de la Al-Jazira a apreciat că „tricolorii” au făcut un meci bun, aspect ce îi dă încredere pentru viitor. De asemenea, golgheterul ultimelor două ediții de Superligă și-a manifestat susținerea față de selecționerul Edi Iordănescu.

„Am făcut un joc destul de bun zic eu, ne-am creat multe ocazii de a marca. Am arătat un spirit bun şi că avem jucători valoroşi care pot juca un fotbal bun. Important este să jucăm bine de la meci la meci. Să pregătim următoarea campanie, de Euro 2024 şi să mergem la turneul final.

Am avut ocazii mai mari, am avut două bare. A lipsit golul 2. Sunt bucuros, golul îmi dă încredere. Asta trebuie să fac eu la fiecare meci, să marchez şi să-mi ajut echipa. Ar trebui să ne dea speranţe meciul de azi. Suntem un grup unit, trebuie să ne ajutăm. Avem şanse să mergem la Euro 2024.

Cred că Edi trebuie să rămână. Am mai spus-o. Poate schimba faţa echipei naţionale. S-a simţit schimbarea din teren. Stanciu a fost accidentat, dar a intrat foarte bine. Avem nevoie de un jucător precum Stanciu. Mă simt bine, fizic am fost bine. Sper să am evoluţii bune. Trebuie să jucăm cu încredere, să jucăm ofensiv”, a spus Florin Tănase potrivit as.ro.

Cum a analizat Adrian Mutu egalul naționalei din Finlanda

O impresie mai bună decât în ultimele meciuri ale naţionalei. În seara asta cred că meritam victoria, am avut mai multe ocazii. Puteam şi să pierdem pe final. Dar per ansamblu cred că am făcut un meci bun. Am intrat timoraţi şi asta e şi o problemă a noastră. Această victorie era foarte importantă.

Este foarte greu, din ce în ce mai greu. Nu reuşim să ne impunem împotriva unor astfel de naţionale… din păcate viitorul nu sună prea bine şi ne va fi tot mai greu să obţinem o calificare la un turneu final. Poate puteam risca mai mult pe final.

Cu siguranţă Edi nu trece printr-un moment bun, e un moment delicat. Nici nu cred că e învăţat cu astfel de momente. E important şi ce vrea FRF, să tot schimbăm antrenorii pe bandă rulantă nu cred că este benefic. Jucătorii sunt aceeaşi. Poate trebuie să îi dăm încredere lui Edi, dar depinde ce motivaţie are şi el. Cu siguranţă nu e un moment plăcut. Cred că FRF nu este fericită cu astfel de rezultate, presiunea este foarte mare, dar trebuie să construim şi să avem răbdare”, a spus „Briliantul” la Antena 1.