România, fără selecționerul Edi Iordănescu! În birourile FRF se pune la cale demiterea a doi antrenori ai echipelor naționale

Olteanu Ștefan / 10.08.2022, 10:29
România, fără selecționerul Edi Iordănescu! În birourile FRF se pune la cale demiterea a doi antrenori ai echipelor naționale

România ar putea rămâne în această toamnă fără selecționerul Edi Iordănescu, însă până să vină meciurile din Liga Națiunilor, în birourile FRF se pune la cale demiterea a alți doi antrenori ai echipelor naționale. Florin Bratu, selecționer la U21, dar și Bogdan Lobonț, care a pregătit naționala U20 în intervalul august 2021 – iunie 2022, au soarta decisă.

Calcule importante în birourile FRF. Până să rămână fără selecționerul Edi Iordănescu, România ar putea suferi alte pierderi

România le întâlnește pe Finlanda și Bosnia Herzegovina, în septembrie, în ultimele două jocuri din grupele Ligii Națiunilor, iar aceste două confruntări ar putea lăsa echipa națională fără selecționerul Edi Iordănescu.

Răzvan Burleanu a transmis deja oficial că după acțiunea din luna septembrie se va lua o decizie în privința băncii tehnice a primei reprezentative. Astfel, două rezultate negative i-ar putea fi fatale lui Iordănescu Jr.

Însă, până să se decidă soarta selecționerului de la prima reprezentativă, în birourile FRF se pregătesc alte mutări importante. Bogdan Lobonț a plecat deja de pe banca naționalei U20, fiind demis în luna iulie din cauza rezultatelor foarte slabe:

„Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, în urma consultărilor care vor avea loc în cadrul Comisiei Tehnice, va înainta președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, propunerea pentru viitorul selecționer al reprezentativei Under 20”, anunța FRF în urmă cu aproximativ o lună.

Bogdan Lobonț nu va fi singurul sacrificat. Gsp.ro susține că scaunul lui Florin Bratu de la naționala U21 se clatină și el serios, iar următoarele două meciuri pe care echipa le va juca sub comanda sa îi vor decide soarta. În septembrie, România U21 va disputa două meciuri amicale cu Olanda și Spania.

Mihai Stoichiță a prezentat numele înlocuitorilor

Directorul tehnic al FRF s-a mișcat rapid și i-a prezentat deja lui Răzvan Burleanu numele celor pe care îi dorește ca înlocuitori.

Conform sursei menționate anterior, pe banca tehnică a naționalei U21 favorit este să vină Leo Grozavu. Tehnicianul de 54 de ani este liber de contract din septembrie 2021, atunci când s-a despărțit de Sepsi Sf. Gheorghe.

De partea cealaltă, la U20, în locul lui Bogdan Lobonț a fost recomandat Daniel Pancu. Numele lui „Pancone” nu reprezintă o surpriză în cadrul FRF. El a mai fost dorit în funcția de selecționer la U21 și înainte ca Florin Bratu să fie instalat oficial. De asemenea, numele lui Daniel Pancu a fost vehiculat și atunci când Edi Iordănescu era în căutarea unui antrenor secund.

Pancu a antrenat-o ultima oară pe Poli Iași, în intervalul august 2020 – ianuarie 2021. În prezent, el se ocupă de academia celor de la FC Voluntari.

Edi Iordănescu are viitorul la fel de nesigur

România este pe ultimul loc în grupa de Liga Națiunilor. „Tricolorii” au încasat înfrângeri de la Muntenegru, scor 0-2, 0-3, de la Bosnia Herzegovina, 0-1 și au învins Finlanda, 1-0.

În acest moment, clasamentul în grupă arată în felul următor:

  1. Bosnia Herzegovina – 8P
  2. Muntenegru – 7P
  3. Finlanda – 4P
  4. România – 3P

Edi Iordănescu a fost deja avertizat de președintele Răzvan Burleanu că ultimele două jocuri, cu Finlanda și Bosnia Herzegovina, ar putea fi decisive pentru soarta sa:

„Am agreat ca, la finalul lunii septembrie, să avem o nouă întâlnire de Comisie Tehnică, unde va avea loc un nou raport de activitate. Atunci se va lua o decizie în ceea ce privește continuarea contractului cu Edi Iordănescu sau nu.

Avem nevoie să avem un selecționer care crede că această echipă națională poate fi reclădită. Care poate să contribuie la rezultate mai bune. Avem nevoie și de rezultate”, spunea, printre altele, Răzvan Burleanu.

Programul ultimelor două runde din grupele Ligii Națiunilor:

23 septembrie, ora 21:45:

  • Bosnia Herzegovina – Muntenegru
  • Finlanda – România

26 septembrie, ora 21:45

  • Muntenegru – Finlanda
  • România – Bosnia Herzegovina