România încă suferă, alții se bucură deja pentru calificare. Lista echipelor care pleacă în Qatar, la CM 2022

Moldoveanu Camelia / 14.11.2021, 10:08
România încă suferă, alții se bucură deja pentru calificare. Lista echipelor care pleacă în Qatar, la CM 2022

Încă două echipe naționale și-au asigurat deja calificarea la CM 2022 după etapa a noua. Pe lângă acestea, Qatar este deja calificată din poziția de  țară gazdă. Din păcate, România speră să trăiască o minune.

Echipele calificate deja la CM 2022

Pe lângă Qatar, echipa calificată din poziția de țară gazdă, Germania a fost prima țară care s-a impus detașat. În același timp, Brazilia este singura țară din afara Europei care are deja prezența asigurată.

Etapa a noua a preliminariilor a venit cu numele a încă două țări care s-au calificat la CM2022. Franța și Belgia sunt echipele care se alătură celor mai sus menționate.

Franța a făcut ravagii în grupa D, obținând 15 puncte dub 7 meciuri. În ultima confruntare disputată, cea cu Kazahstan, selecționata lui Didier Deschamps a câștigat cu 8-0. Mbappe nu a avut milă de adversarii săi și a marcat de patru ori.

Belgia a trecut de Estonia cu scorul de 3-1. În grupa E, selecționata lui Vital Borkelmans a acumulat 19 puncte. Țara Galilor, în aceeași grupă, se află la cinci puncte sub Belgia.

Liechtenstein – România, în direct la tv de la ora 19:00

Dezamăgirii uriașe de după egalul de joi cu Islanda, din Ghencea, i-a luat locul puțină speranță. Nordicii ne-au coborât de pe poziția a doua a grupei, tot ei ne pot trimite la baraj, dacă nu pierd nici la Skopje, cu Macedonia. Mai întâi însă, naționala trebuie să câștige cu Liechtenstein, într-un meci care este în direct pe Pro TV astăzi, de la ora 19:00.

Așadar, speranțele tricolorilor se leagă de o evoluție bună a islandezilor în Macedonia. Însă, trebuie ținut cont de forma gazdelor. Echipa care juca în vară la Euro 2020 a demonstrat joi, când s-a impus cu 5-0 pe terenul Armeniei, o echipă care se bătea și ea la poziția a doua în grupă, că știe să joace meciurile cu miză. Macedonia de Nord are un punct în fața României. Dacă nu bate, iar tricolorii câștigă la Vaduz, mergem la baraj.

Nu trecem prin momente foarte bune, e clar că a rămas o doză de dezamăgire după partidă cu Islanda, e clar că şi mâine ne vom gândi atât la ce s-a întâmplat cu Islanda, cât şi la meciul din Macedonia. Sper doar că frustrarea acumulată la meciul cu Islanda să o arătăm mai ales pe început de joc, mai ales în prima repriză, pentru că e clar că nu a trecut uşor şi nu va trece foarte uşor dezamăgirea pe care a simţit o toată lumea. – Mirel Rădoi, selecționer România