România păstrează șanse mari pentru locul 2 în ciuda înfrângerii cu Germania. Ce au făcut Armenia și Macedonia de Nord

Gabriel-Alexandru Ioniță / 08.10.2021, 23:40
România păstrează șanse mari pentru locul 2 în ciuda înfrângerii cu Germania. Ce au făcut Armenia și Macedonia de Nord

Adversarele directe ale României pentru locul 2 în grupă, Armenia și Macedonia de Nord, au jucat în deplasare contra Islandei, respectiv Liechtensteinului, în seara în care naționala lui Mirel Rădoi a pierdut tot în deplasare cu Germania, scor 1-2.

Lupta României cu Armenia și Macedonia de Nord rămâne deschisă

Armenia a deschis scorul în minutul 35 al meciului din Islanda grație golului marcat de Hovhannisyan. Nordicii au reușit să egaleze însă în minutul 77. Puștiul de numai 18 ani Isak Johannesson a marcat după o pasă a lui Birkir Saevarsson și a stabilit scorul final, 1-1, făcând astfel României un mare serviciu în lupta pentru locul 2.

Echipele de start:

Islanda: Olafsson – B. Saevarsson, Hermannsson, I. Bjarnason, A. Skulason – B. Bjarnason, Palsson, Helgason – Thorsteinson, Kjartansson, A. Gudmundsson
Selecționer: Arnar Thór Vidarsson

Armenia: Yurchenko – K. Hovhannisyan, T. Voskanyan, Haroyan, Terteyan – Udo – Barseghyan, Mkhitaryan, Spertsyan, Adamyan – Zelarayan
Selecționer: Joaquín Caparrós

Macedonia, demonstrație de forță în Liechtenstein

Macedonia de Nord a condus cu scorul de 1-0 la pauză în Liechtenstein. Velkovski a reușit să marcheze în minutul 39. Naționala care a participat la ultimul Campionat European s-a dezlănțuit în partea secundă.

Nord-macedonenii au mai înscris de 3 ori în a doua repriză prin Alioski, Nikolov, fotbalistul crescut de Academica Hagi, și Churlinov.

Echipele de start:

Liechtenstein: Buchel – S. Wolfinger, Malin, Kaufmann, Hofer, Goppel – Sele, F. Wolfinger, Hasler – N. Frick, Y. Frick
Selecționer: Martin Stocklasa

Macedonia de Nord: Dimitrievski – Churlinov, S. Ristovski, D. Velkovski, Ristevski – Spirovski, Trajkovski, Alioski – M. Ristovski
Selecționer: Blagoja Milevski

Clasamentul grupei J a preliminariilor pentru Mondial după 7 etape

1. Germania 18 p
2. Macedonia de Nord 12 p
3. Armenia 12 p
4. România 10 p
5. Islanda 5 p
6. Liechtenstein 1 p

Deși se află momentan doar pe locul 4, România are șanse foarte mari să prindă locul 2 până la finalul acestei campanii de calificări. Asta pentru că „tricolorii” au scăpat de duelurile cu Germania, spre deosebire de Armenia și Macedonia de Nord.

Armenia și Macedonia de Nord se vor întâlni în meci direct

De asemenea, echipa lui Mirel Rădoi va juca luni pe teren propriu contra Armeniei. Iar în cazul unei victorii, ar trece peste aceasta în clasament. Totodată, Armenia și Macedonia de Nord se vor întâlni în meci direct la Erevan pe 11 noiembrie. Iar acolo una din ele va pierde sigur puncte. Poate chiar ambele.

Nu în ultimul rând, în ultimele două meciuri, România va juca în compania celor două echipe din grupă care nu mai au niciun obiectiv, Islanda pe teren propriu și Liechtenstein în deplasare.

Astfel, „tricolorii” au șanse destul de bune să facă maximum de puncte din aceste 3 meciuri. Caz în care sunt aproape siguri de locul 2, care duce la barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar.

Meciurile rămase de disputat în Grupa J a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022

11 octombrie 2021: ROMÂNIA – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania (21:45)
11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (19:00), ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein (21:45)
14 noiembrie 2021: Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda (19:00)