România, pusă la zid după umilința de la Campionatul Mondial de Rugby. “Așa ceva ar trebui interzis”

Ioan Valentin Oprea 17.09.2023, 19:51
România, pusă la zid după umilința de la Campionatul Mondial de Rugby. “Așa ceva ar trebui interzis”

Ajunsă la Campionatul Mondial din Franţa doar după ce Spania a fost descalificată, România are viaţă grea în Hexagon.

Tricolorii au început turneul final cu un eşec categoric în faţa Irlandei (8-82), iar norocul nu le-a surâs „stejarilor” nici în cel de-al doilea meci din grupă.

România – Africa de Sud s-a încheiat 0-76, iar naţionala devine prima echipă de la această ediţie a Mondialului care încheie un duel fără să marcheze.

Internauţii au râs de România

Presa internaţională a stat cu ochii pe jocul dintre România şi Africa de Sud şi a oferit titluri care au evidenţat diferenţa netă de valoare în favoarea africanilor.

Campioană mondială en-titre şi favorită şi în acest an la trofeu, Africa de Sud este elogiată de jurnaliştii britanici de la BBC pentru prestaţia din această confruntare.

Africa de Sud a năucit România”, au titrat englezii. Pe acelaşi ton s-au exprimat şi francezii de la cunocuta publicaţie L’Equipe. „Africa de Sud nu a avut milă de România”, au scris aceştia.

Nici internauţii nu au rămas indiferenţi la evoluţia României. Unul dintre utilizatorii platformei Twitter a explicat că jocul „stejarilor” a lăsat mult de dorit, iar rezultatul final afişat de tabela de marcaj este unul de-a dreptul jenant.

Africa de Sud tocmai a administrat singura victorie la 0 de la această Cupă Mondială. E jenant și așa ceva ar trebui interzis”, a comentat acesta.

Trei absenţi de marcă pentru România

Încă dinaninte ca delegaţia României să efectueze deplasarea spre Franţa, selecţionerul Eugen Apjok s-a confruntat cu mari probleme de lot.

Mihai Macovei, cel mai experimentat jucător al primei reprezentative, s-a accidentat şi a ieşit din calcule pentru turneul final. Nici Mihai Mureşan şi Paul Popaia nu au putut fi recuperaţi la timp pentru a decola, alături de ceilalţi tricolori, cu destinaţia Paris.

Întrebat ce şanse are România să se descurce în această grupă extrem de dificilă, din care mai fac parte, pe lângă Irlanda şi Africa de Sud, Scoţia şi Tonga, Apjok a subliniat că „stejarii” au drept obiectiv să bifeze o victorie. Apjok a continuat şi a subliniat că adversarul cel mai facil din grupă este Tonga.

Urmăriți Playsport.ro și pe