România se prăbușește! Unde a ajuns naționala de fotbal a țării noastre în clasamentul FIFA pe națiuni

Gabriel-Alexandru Ioniță 23.06.2022, 19:57
România se prăbușește! Unde a ajuns naționala de fotbal a țării noastre în clasamentul FIFA pe națiuni

România a înregistrat, în mod așteptat în mare măsură, o nouă cedere semnificativa în clasamentul FIFA. După înfrângerile din Nations League, naționala condusă de Edi Iordănescu a mai coborât șase locuri și a ajuns pe poziția 54, sub națiuni precum Qatar, Arabia Saudită sau Mali. Și cu doar un loc peste Burkina Faso.

România a ajuns pe locul 54 în clasamentul FIFA

FIFA a publicat joi clasamentul actualizat, după meciurile care s-au disputat în această lună. Fie că a fost vorba de partide din Nations League, din barajele rămase pentru calificarea la Mondialul din Qatar sau de meciuri amicale. Iar România pare că se scufundă din ce în ce mai mult, după ce a ieșit din top 50 pentru prima dată după destul de mult timp.

România a pierdut trei din cele patru meciuri de Nations League pe care le-a jucat în luna iunie. Toate trei au fost pierdut la 0, 0-2 și 0-3 cu Muntenegru, respectiv 0-1 cu Bosnia Herzegovina. „Tricolorii” au marcat un singur gol, contra Finlandei, în singura victorie obținută în această grupă, și sunt pe ultimul loc, cu șanse mari să retrogradeze în Liga C a acestei competiții.

Edi Iordănescu este susținut în continuare de FRF

Cu toate că s-a pus o presiune foarte mare pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu, Federația Română de Fotbal a transmis în mod ferm că acest lucru nu se va întâmpla. Mai mult, federalii au lăsat de înțeles că de vină pentru aceste rezultate este nivelul scăzut al jucătorilor.

Suntem într-un moment greu pentru fotbalul românesc. Putem spune că nu mai este vorba de un accident. Am schimbat selecționerii, însă rezultatele nu sunt mai bune, ba din contră, aș putea spune. De data aceasta nu vom mai interveni la nivelul băncii tehnice. E momentul să privim adevărul, chiar dacă nu ne place, și să luăm niște decizii tehnice ferme!

Vom analiza bine această perioadă FIFA, una mai lungă decât de obicei, cu patru meciuri. Considerăm că ar trebui să fie o onoare să reprezinți o țară întreagă pentru oricine! Edward Iordănescu are parte de toată încrederea noastră și are misiunea de a reclădi Echipa Națională. Îi vom oferi tot sprijinul!”, a transmis recent Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul Federației.

Răzvan Burleanu: „Am decis să continuăm colaborarea”

Iar președintele Răzvan Burleanu l-a completat și a spus: „Federația Română de Fotbal a respectat toate contractele pe care le-a avut cu selecționerii Echipei Naționale și toate deciziile au fost luate în urma unor analize ample la nivelul Comisiei Tehnice a FRF. Traversăm unul dintre cele mai dificile momente din ultimii 10 ani, la nivelul primei reprezentative.

Nu putem accepta mediocritatea în teren. Niciodată nu se va întâmpla acest lucru. Ne-am așteptat și ne-am dorit rezultate mult mai rapide în urma performanțelor jucătorilor de U21 din 2019 și din 2021 sau să continuăm succesul calificării la EURO 2016. Din păcate, aceste meciuri au arătat nivelul nostru de astăzi și că suntem departe de ținta stabilită. Dar știm totodată că cei mai mulți dintre jucători își doresc să facă performanță în tricoul echipei naționale și să aducă bucurii suporterilor noștri, alături de staff-ul tehnic.

Am avut o discuție cu Edward Iordănescu și am decis să continuăm colaborarea. Cred cu tărie că Echipa Națională trebuie să fie pentru orice fotbalist român apogeul profesional. Să fie întotdeauna o prioritate pentru el! Cu mult mai multă muncă și sacrificii vom putea să construim din nou o echipă cu șanse reale de calificare la turneele finale”.

Presiune uriașă pusă de Gigi Becali pe Edi Iordănescu. „Îngropi echipa națională și rămâi?”

Urmăriți Playsport.ro și pe