România, umilită la Billie Jean King Cup. Înfrângere clară în fața Poloniei și naționala merge la baraj. Andreea Prisăcariu a fost demolată de liderul mondial Iga Swiatek

Olteanu Ștefan 16.04.2022, 13:39
România, umilită la Billie Jean King Cup. Înfrângere clară în fața Poloniei și naționala merge la baraj. Andreea Prisăcariu a fost demolată de liderul mondial Iga Swiatek

România a fost umilită de Polonia la Billie Jean King Cup și va fi nevoită să joace un meci de baraj, pe 11-12 noiembrie, pentru a rămâne în grupa de elită. Ultimul duel dintre România și Polonia a fost reprezentat de disputa dintre Andreea Prisăcariu (22 de ani – 324 WTA) și Iga Swiaterk (20 de ani – 1WTA). Poloneza a spulberat-o pe Prisăcariu, scor 6-0, 6-0, la capătul unui meci care a durat doar 53 de minute!

Polonia – România 3-0. Andreea Prisăcariu, învinsă în 53 de minute, scor 0-6, 0-6. România, umilită la Billie Jean King Cup

Ziua de sâmbătătă a început la fel de prost precum s-a terminat cea de vineri, iar România a fost umilită de Polonia la Billie Jean King Cup.
Andreea Prisăcariu nu a avut absolut nicio șansă în duelul cu liderul mondial Iga Swiatek și a fost demolată în doar 53 de minute, scor 0-6, 0-6.
Victoria clară a polonezei vine la doar câteva zeci de ore distanță după ce a învins-o și pe Mihaela Buzărnescu, scor 6-1, 6-0, în 56 de minute.

În urma înfrângerii încasate de Andreea Prisăcariu, România a părăsit calificările pentru turneul final al Billie Jean King Cup și va fi nevoită să joace un meci de baraj pentru rămânerea în grupa de elită. Acest duel va avea loc pe 11-12 noiembrie.

În schimb, Polonia va merge la Turneul Final 2022, acolo unde se vor afla cele mai bune 12 echipe din lume.

Andreea Prisăcariu i-a luat locul Irinei Begu la duelul cu Iga Swiatek

Poloneza Iga Swiatek trebuia să primească în prima confruntare a zilei de sâmbătă replica Irinei Begu. Însă, echipa României a anunțat prin intermediul unui comunicat că aceasta din urmă nu poate evolua și, în acest context, va fi înlocuită de Prisăcariu.

Andreea Prisacariu, în locul Irinei Begu pentru primul meci al zilei a doua a întâlnirii Polonia – Romania.

Irina Camelia Begu nu poate juca în primul meci a zilei a doua a întâlnirii din Calificările Billie Jean King Cup de la Radom, Polonia, și va fi înlocuită de Andreea Prisacariu. Astfel, de la ora 12, ora României, Andreea Prisacariu o va întâlni pe Iga Swiatek”, se arată în comunicatul României.

La conferința de presă premergătoare duelului Polonia – România, Prisăcariu a avut o declarație controversată:

Eu sunt o persoană foarte pozitivă. Nu contează că este numărul 1 mondial, că este 5, 10 sau 50, chiar nu are nicio relevanţă. Ideea e să dăm tot ce putem şi tot ce avem mai bun pe teren. Să ne facem treaba cât mai bine putem. Că ieşim învingătoare, sau nu… Până la urmă este o experienţă pentru mine. O să învăţ de la ele, de la Horia, de la antrenorii noştri. E prima oară când sunt în această postură, vreau să mă bucur, să fiu ochi şi urechi. Bineînţeles că simţim o anumită presiune fiecare dintre noi, dar e în regulă, până la urmă despre asta e vorba în tenis, cine face faţă mai uşor la chestiile astea. Şi noi, pentru că suntem puternice întotdeauna, cred că o să fim foarte şmechere. Puteţi să interpretaţi cum vreţi. Noi ne facem treaba şi Doamne-ajută”, spunea Andreea Prisăcariu.

Polonia – România 3-0

  • Magda Linette – Irina Begu 6-1, 4-6, 6-2
  • Iga Swiatek – Mihaela Buzărnescu 6-1, 6-0
  • Iga Swiatek – Andreea Prisăcariu 6-0, 6-0
  • Magda Linette – Mihaela Buzărnescu – nu se mai dispută
  • Magdalena Frech, Alicja Rosolska – Andreea Mitu, Mihaela Buzărnescu – se joacă de la această oră