Românii îl pot vedea pe David Popovici la lucru! Urmează Campionatul European de juniori de la Otopeni

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.06.2022, 23:18
Românii îl pot vedea pe David Popovici la lucru! Urmează Campionatul European de juniori de la Otopeni

După ce a devenit dublu campion mondial de seniori la Budapesta, David Popovici nu va avea pauză, ci va concura și la Campionatul European de juniori, care se va desfășura în perioada 5-10 iulie. Vestea excelentă pentru români este reprezentată de faptul că îl vor putea urmări live pe noul rege al natației mondiale. Asta pentru că această competiție va avea loc în România, mai exact în Complexul Olimpic de natație de la Otopeni.

David Popovici va reveni duminică seară în România, iar ulterior va intra în cantonament, la Izvorani. El va fi cu siguranță principala atracție a Campionatului European de la Otopeni. Un aspect extrem de important pentru țara noastră, care organizează în premieră un astfel de eveniment.

David Popovici va lua startul în 4 probe la Campionatul European de juniori de la Otopeni

Potrivit sport.ro, sportivul de 17 ani legitimat la CS Dinamo va participa la patru patru probe în cadrul acestui campionat European. Acestea sunt cele de 50 de metri liber, 100 de metri liber, 200 de metri liber și 4×100 de metri liber. Astfel, el va intra în bazin în fiecare zi a acestui concurs. În fiecare zi a acestei competiții, calificările se vor desfășura dimineața, cu începere de la ora 10:00. Iar semifinalele și finala în a doua parte a zilei, de la 17:00.

David are energie și e un sportiv care-și ține promisiunea. Abia așteaptă să concureze în fața românilor, știe cât de mult înseamnă pentru cei care i-au ținut pumnii în fața televizorului să-l vadă în apă, la treabă. Pentru el e o mare mândrie să ia startul chiar în România, la o competiție care face cinste țării noastre”, a spus o persoană importantă din natația românească pentru sursa citată, care însă nu i-a dezvăluit identitatea.

Faptul că își va ține promisiunea de a participa la Europenele de juniori din România demonstrează că David Popovici, pe lângă faptul că este un sportiv excepțional, este și o persoană care rămâne cu picioarele pe pământ, în ciuda succesului uriaș de care se bucură în această perioadă. De altfel, modestia sa a ieșit la iveală chiar imediat după ce a cucerit medalia mondială de aur în proba de 100 de metri liber.

Înotătorul de 17 ani a impresionat la Budapesta și prin discursul abordat

Atunci, David Popovici chiar a ținut să sublinieze că va fi același om ca și până acum, indiferent de modul în care va fi perceput după prestația istorică de la Campionatul Mondial de seniori de la Budapesta.

„Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă e cumva vreodată să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin imediat, dar nu o să se ajungă acolo. Pentru că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, oameni la fel de simpli ca şi mine.

Vizualizez foarte mult cursele înainte şi îmi imaginez orice scenariu care se poate întâmpla. Îmi imaginez tot şi asta cred că mă ajută să fiu exact în momentul ăla şi să nu poată să mă ia absolut nimic prin surprindere. Mi-am imaginat o cursă bună, o cursă pe care o câştig, pentru că asta îmi doresc”, a spus David Popovici, imediat după cursă, la microfonul TVR.

Cum arată o zi din viața lui David Popovici. Marea campioană Elisabeta Lipă a dezvăluit amănunte despre programul sportivului