Românul care i-ar putea lua locul lui Erling Haaland la Borussia Dortmund. Norvegianul e gata să-și facă bagajele

Gabriel-Alexandru Ioniță / 29.10.2021, 11:30
Românul care i-ar putea lua locul lui Erling Haaland la Borussia Dortmund. Norvegianul e gata să-și facă bagajele

Este din ce în ce mai clar că Erling Haaland se va despărți de Borussia Dortmund la finalul acestui sezon. Starul norvegian va avea în iunie 2022 o clauză de reziliere de „numai” 75 de milioane de euro. Sumă accesibilă tuturor giganților Europei care se află pe urmele lui.

Karim Adeyemi ar putea fi înlocuitorul perfect pentru Erling Haaland la Borussia Dortmund

În acest context, oficialii clubului german sunt deja în căutarea unui înlocuitor. Și se pare că s-au oprit asupra noii senzații a fotbalului german, Karim Adeyemi.

În vârstă de numai 19 ani, germanul cu mamă româncă face senzație în Austria la RB Salzburg. Adeyemi a marcat 10 goluri în 11 meciuri în acest sezon în Bundesliga austriacă. Mai mult, a reușit trei goluri și o pasă decisivă în cele trei meciuri jucate de Salzburg până acum în acest sezon de Champions League.

Astfel, el a intrat în vizorul unora dintre marile cluburi ale Europei, cum ar fi Liverpool, Manchester United, Bayern Munchen sau Paris Saint-Germain. Iar ultima echipă importantă intrată în cursă este Borussia Dortmund.

Potrivit Sport Bild, Sebastian Kehl, fost mijlocaș la gruparea germană și în prezent șef al departamentului de scouting, s-a deplasat săptămâna trecută în Austria pentru a-l urmări pe Adeyemi în meciul pe care echipa sa l-a câștigat contra lui VFL Wolfsburg cu scorul de 3-1 în Champions League.

Și a avut ce să vadă. Karim Adeyemi a deschis scorul după doar 3 minute de joc și a făcut în general un meci bun. Astfel că a reușit să îl convingă pe Kehl că l-ar putea înlocui cu succes pe Erling Haaland pe Signal Iduna Park.

Mai mult, conform sursei citate, după meci chiar au existat niște discuții între oficialul Borussiei Dortmund și impresarul jucătorului. Iar clubul galben-negru ar fi chiar favorit în acest moment pentru semnătura atacantului german.

Noul star al fotbalului german este destul de apropiat de România

Karim Adeyemi vizitează de câte ori are ocazia orașul Brașov, locul în care s-a născut mama sa Alexandra. Femeia în vârstă de 45 de ani a emigrat în Germania. Unde l-a întâlnit pe tatăl lui Karim, nigerianul Abbey, în vârstă de 53 de ani.

Acesta a jucat fotbal în țara natală și l-a încurajat și pe fiul său să facă acest lucru. Născut la Munchen, Karim Adeyemi a făcut parte din lotul convocat de Hansi Flick pentru meciul cu România din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. El chiar a intrat pe teren în a doua repriză în meciul cu „tricolorii” lui Mirel Rădoi, câștigat de nemți cu 2-1 la Hamburg.

Mega-lovitura încercată de FRF. Cum a decurs tentativa eșuată în cazul lui Karim Adeyemi