Românul de 15 ani pe care se bat Juventus, Milan și Dortmund. „Perla” nu e nici la FCSB, nici la CFR și nici la Farul

George Drafta 26.01.2023, 23:36
Românul de 15 ani pe care se bat Juventus, Milan și Dortmund. „Perla” nu e nici la FCSB, nici la CFR și nici la Farul

Fotbalul românesc este pe cale să ofere un nou talent la export. La doar 15 ani un junior a atras deja atenţia unor cluburi importante de pe continent şi este gata să facă pasul în fotbalul mare.

Ianis Dobrescu este atacant la CSM Deva, lider în Seria a 7-a a Ligii 3, dar echipa sa este foarte probabil să nu se poată baza pe el în lupta pentru promovarea în eşalonul secund.

Ianis va pleca în Italia luna viitoare, unde impresarul său va discuta un transfer la Juventus. Torinezii ar fi câştigat în primă instanţă bătălia cu AC Milan şi Borussia Dortmund care s-au arătat şi ele interesate de fotbalistul de 15 ani. Conform jurnalistului Nicolo Schira, Dobrescu va da probe totuşi pentru a fi acceptat la grupele de juniori ale formaţiei italiene.

Cota lui Dobrescu a crescut după ce jucătorul a debutat deja pentru naţionala României U15. El a făcut parte din echipa care a jucat de două ori împotriva Bulgariei. Ambele partide de pregătire s-au încheiat cu victoria vecinilor de la sud de Dunăre.

Imagine din amicalul jucat de naţionala U15 împotriva Bulgariei
Imagine din amicalul jucat de naţionala U15 împotriva Bulgariei

Aproape de un mare pas în carieră

Dobrescu şi-a povestit experienţa de la lotul naţional.

„Eu zic că a fost o deplasare bună, cu un meci frumos și o atmosferă frumoasă. Doamne ajută să mai avem astfel de deplasări. Nu a fost însă un meci reușit pentru noi, bulgariii ne-au învins cu 2-1. La echipa națională este o atmosferă mai încărcată față de ce e aici, la noi. La București este mai multă muncă.

Am contracandidați pe postul meu. E nevoie să fiu atent la modul în care eu mă pre­gătesc. Mai am colegi care activează pe aceleași posturi, din București, de la Farul Constanța. E greu. La lotul național este presiune pentru că, dacă nu joci bine, este posibil să nu mai fi selecționat”, a declarat puştiul pentru mesagerulhunedoarean.ro.

Visul său se numeşte Camp Nou

Dobrescu şi-a dezvăluit şi marea sa dorinţă. Mijlocaşul speră să ajungă la un moment dat la unul dintre granzii Spaniei.

„Eu zic că se poate, cu multă muncă și seriozitate. Dacă nu se poate la FC Barcelona, atunci la Real Madrid”, au fost cuvintele juniorului.

Florin Manea
Florin Manea „a pus mâna” pe puştiul minune de la Deva

Acesta se declară fan FCSB şi dacă nu va impresiona la Juventus îşi doreşte să îmbrace la un moment dat tricoul roş-albastru. Dobrescu este deja impresariat de Florin Manea, care speră să dea lovitura cu puştiul de la Deva aşa cum a făcut-o şi cu Radu Drăguşin.

Urmăriți Playsport.ro și pe