Ronaldo, seară săracă la naționala, Lukaku a dat patru goluri într-o repriză, Gavi s-a accidentat. Rezultatele din preliminariile EURO 2024 și cele 17 echipe calificate

Sorin Barbu 20.11.2023, 00:44
Ronaldo, seară săracă la naționala, Lukaku a dat patru goluri într-o repriză, Gavi s-a accidentat. Rezultatele din preliminariile EURO 2024 și cele 17 echipe calificate

A fost o zi cu 31 de goluri în preliminariile Campionatului European de Fotbal din anul 2024, dar Cristiano Ronaldo nu s-a aflat pe lista marcatorilor, deși Portugalia a câștigat cu 2-0. A fost însă Romelu Lukaku, atacantul reprezentativei Belgiei reușind patru goluri într-o repriză.

Cristiano Ronaldo, nervos că nu a marcat, Gavi a părăsit terenul în lacrimi

Portugalia s-a impus cu 2-0 în meciul cu Islanda, iar Cristiano Ronaldo nu a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor deși a fost integralist. Starul lusitan a avut câteva ocazii, dar le-a irosit, ceea ce i-a adus o stare destul de mare de tensiune, deși echipa lui a terminat grupa cu 10 victorii și s-a calificat alături de Slovacia la turneul final.

Spania s-a impus cu 3-1 în meciul cu Georgia, arbitrat de românul Ovidiu Hațegan, dar fanii iberici au motive serioase de îngrijorare. Gavi s-a accidentat și a părăsit terenul plângând, iar medicii se tem că este vorba despre o problemă foarte serioasă. Cel mai spectaculos meci al serii a fost cel dintre Scoţia şi Norvegia în care s-au marcat șase goluri, iar duelul s-a terminat la egalitate. Omul zilei a fost Romelu Lukaku, atacantul belgian reușind să marcheze de patru ori în prima repriză a duelului cu Azerbaijan, terminat 5-0.

Rezultatele de duminică din preliminariile Campionatului European de Fotbal

Serbia – Bulgaria 2-2
Ungaria – Muntenegru 3-1
Belgia – Azerbaijan 5-0
Suedia – Estonia 2-0
Bosnia – Slovacia 1-2
Liechtenstein – Luxemburg 0-1
Portugalia – Islanda 2-0
Scoția – Norvegia 3-3
Spania – Georgia 3-1

Deși au remizat cu Bulgaria, scor 2-2, sârbii au reușit și ei să își asigure prezența la turneul final de anul viitor.

Celelalte formații calificate sunt România, Germania, Anglia, Scoția, Belgia, Franța, Portugalia, Spania, Turcia, Austria, Slovacia, Albania, Danemarca, Olanda, Serbia și Elveția, iar în acest moment mai sunt doar șapte necunoscute în privința echipelor care se vor prezenta la Campionatul European.

Tragerea la sorți pentru turneul final din Germania va avea loc pe 2 decembrie, de la 19:00, la „Elbphilharmonie” din Hamburg.

Urmăriți Playsport.ro și pe