S-a aflat adevărul. Xavi nu a mai ascuns nimic și a spus de ce Messi a refuzat Barcelona

Ioan Valentin Oprea 08.06.2023, 19:05
S-a aflat adevărul. Xavi nu a mai ascuns nimic și a spus de ce Messi a refuzat Barcelona

Dorit insistent la Barcelona, Messi a bătut, în cele din urmă, palma cu echipa deţinută de David Beckham, Inter Miami. Xavi recunoaşte că trupa de pe „Camp Nou” ar fi avut mare nevoie de decarul argentinian, dar nu îl învinuieşte deloc pe acesta pentru alegerea sa.

Xavi a discutat de mai multe ori cu Messi şi a sperat, până în ultima clipă, să-l convingă pe acesta să se întoarcă în La Liga. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani afirmă că Messi era copleşit de presiunea marilor competiţii din Europa şi avea nevoie de linişte pe acest final de carieră.

Am vorbit amândoi mult despre posibila lui revenire la Barca şi toată lumea a fost încântată, mai întâi el, apoi eu şi după aceea clubul, dar împrejurările nu au apărut..De multe ori nu ne punem unul în locul celuilalt, ne lipseşte puţină empatie. El nu este niciodată liniştit, trebuie să aibă un comportament impecabil pe teren, trebuie să fie cel mai bun peste tot. Nu s-a simţit bine în ultimii doi ani şi nu mai vrea astfel de presiuni”, a explicat Xavi, într-un interviu acordat pe platforma Twitch.

Messi a vrut linişte

Xavi respectă decizia lui Messi şi e ferm convins că hotărârea acestuia nu a fost deloc una uşoară. La Inter Miami, fotbalistul sud-american va fi recompensat cu câte 50.000 de euro pe sezon. Messi a refuzat, în prealabil, oferta sosită pe numele său din Arabia Saudită. Şeicii de la Al Hilal îi puseseră pe masă un salariu anual de 400 de milioane de euro, dublul sumei pe care o câştigă Cristiano Ronaldo la Al Nassr.

Nu a fost o situaţie uşoară pentru el, fără îndoială. Decizia a depins foarte mult de ceea ce îşi dorea Leo. A fost foarte încântat, dar împrejurările nu au ajutat. Am remarcat o schimbare la el în ultimele zile, ultimele săptămâni. A spus că vrea să scadă nivelul presiunii la finalul carierei, presiune care ar fi rămas maximă dacă s-ar fi întors aici. El a cerut să fie respectat, e jucătorul cel mai bun din istorie”, a adăugat Xavi.

Chiar dacă s-a vorbit mult şi despre un posibil transfer al lui Neymar la Barcelona, Xavi a negat virulent informaţia. Antrenorul principal al Barcelonei a susţinut că întreţine o relaţie de prietenie cu jucătorul lui PSG, dar a dat de înţeles că acesta nu s-ar încadra în mecanismul gândit de el la echipa catalană.

Urmăriți Playsport.ro și pe