S-a băgat Neluțu Varga peste Dan Petrescu la CFR? Dezvăluirile omului care a stat în permanență lângă Super Dan. Exclusiv

Bogdan Solomon 01.07.2023, 11:03
S-a băgat Neluțu Varga peste Dan Petrescu la CFR? Dezvăluirile omului care a stat în permanență lângă Super Dan. Exclusiv

Omul care a stat în permanență lângă Super Dan a răspuns uneia dintre întrebările aflate pe buzele fanilor CFR-ului și nu numai: s-a băgat Neluțu Varga peste antrenor?

Omul care a stat în permanență lângă Dan Petrescu la CFR e convins: Neluțu nu s-a băgat niciodată peste el

Dacă Gigi Becali are obiceiul să se implice atât în alcătuirea formulei de start, cât și în efectuarea schimbărilor, omologul din Gruia procedează cu totul altfel. Costin Curelea a dezvăluit, în exclusivitate la Playsport Live, că responsabilitatea deciziei i-a aparținut în proporție de 100% lui Dan Petrescu.

Acesta nici nu ar fi conceput, de altfel, să existe vreo intervenție din partea patronului în chestiunile tehnico-tactice, nici măcar la nivel de sugestie. Obișnuia să se consulte, în schimb, cu membrii staff-ului, dar el era cel care lua de fiecare dată hotărârea finală.

„N-a fost ușor să lucrez cu Dan Petrescu, dar mi-am dezvoltat și această parte, le știu pe amândouă. Ne întreba, când aveam ceva de spus ne asculta, dar era normal să decidă. La Dan Petrescu nu s-a întâmplat niciodată să-i sugereze cineva din conducere chestiuni tactice. Nu ar accepta niciodată. Nu se întâmplă ca tot timpul să refuzi anumite discuții, sunt niște păreri pe care le spui amical, dar să te duci să-i spui unui antrenor…. nu se va întâmpla niciodată la Dan Petrescu”, ne-a declarat fostul secund al „Bursucului”.

Curelea nu vrea să calce pe urmele lui Petrescu: „Sunt un antrenor mai ofensiv”

În altă ordine de idei, Curelea a refuzat să meargă în Coreea de Sud, la Jeonbuk, din dorința de a-și construi o carieră de antrenor principal. Filosofia pe care intenționează să o implementeze echipelor sale este la polul opus față de cea a lui Petrescu, întrucât vizează un fotbal ofensiv, bazat pe posesie. Nu regretă, însă, experiența alături de „Super Dan”, ci dimpotrivă, se bucură că a avut ocazia să învețe mai multe despre organizarea echipei.

„E clar că a fost o discuție, dar lucrurile n-au mers așa cum mi-am dorit și am preferat să rămân acasă și să merg pe cont propriu. Îmi doresc acest lucru, am absolvit licența Pro și aștept să încep cariera de antrenor principal. Important e că am rămas în relații foarte bune cu mister, vorbim în continuare. Personal, sunt un antrenor mai ofensiv, dar am învățat foarte multe și despre această organizare a echipei. Vreau să mă adaptez, important e ce găsești acolo, ce lot ai la dispoziție.

În principiu, îmi place posesia, îmi place construcția de la portar, îmi place să joc fotbal. N-a fost ușor să lucrez cu Dan Petrescu, dar mi-am dezvoltat și această parte, le știu pe amândouă. Nu mi-am setat un obiectiv anume, nu pot să spun că vreau să încep de la Liga 1 sau Liga 4.

Îmi doresc un club sau o situație care să promită ceva. Un loc în care să ai susținere, nu bugete fictive și alte lucruri. Un proiect în care să se dorească ceva și să se realizeze. Sunt destule locuri în care ai putea face lucruri bune, dar și locuri în care nu se poate. Chiar nu sunt disperat deloc. Câștig acest timp pentru a studia fondul de jucători de la toate nivelurile, să iau pulsul și să știu ce am de făcut”, a mai spus Costin Curelea, la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe