S-a decis când se va judeca procesul lui Dani Alves. Riscă peste 10 ani de închisoare

Alex Matei 22.06.2023, 22:40
S-a decis când se va judeca procesul lui Dani Alves. Riscă peste 10 ani de închisoare

Dani Alves se află încă în spatele gratiilor. Acuzat de viol de o tânără în vârstă de 23 de ani, fostul fotbalist al Barcelonei este deţinut de autorităţile din Spania încă din luna ianuarie. Procesul acestuia urmează să se judece, cel mai probabil, în toamna acestui an.

Potrivit ultimelor relatări din presa iberică, judecarea acestui dosar va începe în octombrie-noiembrie. Până atunci, fundaşul lateral al Braziliei îşi va petrece în continuare zilele în arest. Autorităţile din Spania au respins, până în prezent, de mai multe ori apelurile lui Dani Alves de a fi judecat în stare de libertate.

Instanţa consideră că există un risc ridicat ca Dani Alves să fugă din Spania, în cazul în care va fi eliberat din închisoare. Între Spania şi Brazilia nu există semnate înţelegeri care să permită actele de extrădare. Odată ajuns în “Ţara Cafelei”, Dani Alves ar scăpa de custodia autorităţilor iberice.

A prezentat trei versiuni asupra evenimentelor

Fostul fotbalist al Barcelonei le-a prezentat până acum anchetatorilor trei versiuni asupra evenimentelor din 30 decembrie 2022. Alves a negat iniţial că o cunoştea pe tânăra care îl acuză de viol. În a doua depoziţie, acesta a transmis că a intrat doar întâmplător în contact cu aceasta într-un club de noapte, dar nu a întreţinut relaţii sexuale cu ea.

În cele din urmă, Dani Alves a admis existenţa unui act sexual, însă a evidenţiat că acesta a fost unul consimţit. Jucătorul legitimat ultima dată la formaţia mexicană U.N.A.M. a explicat că nu a dorit să recunoască în prima fază această relaţie sexuală de teamă să nu afle soţia sa.

Joana Sanz, partenera lui Dani Alves, a intentat, de altfel, divorţ, la scurt timp după ce a devenit publică informaţia. Dacă va fi găsit vinovat, Alves riscă să petreacă 12 ani în spatele gratiilor.

Chiar dacă avea vârsta de 39 de ani, Dani Alves a făcut parte din lotul Braziliei de la Campionatul Mondial din Qatar. Apărătorul lateral a fost integralist în ultimul meci din grupă, cu Camerun şi a apărut, de asemenea, pe teren şi în optimile de finală, în compania Coreei de Sud.

Urmăriți Playsport.ro și pe