S-a dezlănțuit Șumudică după ce s-a oferit să ajute Rapid. Fostul antrenor al lui Rizespor face un pas în spate

Gabriel Peneș 11.03.2021, 08:52
S-a dezlănțuit Șumudică după ce s-a oferit să ajute Rapid. Fostul antrenor al lui Rizespor face un pas în spate

S-a dezlănțuit Șumudică după ce s-a oferit să ajute Rapid. Fostul antrenor al lui Rizespor face un pas în spate. Fost component al echipei care a câștigat titlul în 1999, Marius Șumudică s-a declarat dezamăgit de atitudinea conducerii echipei feroviare.

S-a dezlănțuit Șumudică după ce s-a oferit să ajute Rapid

Nicăieri nu-i ca acasă, Cu o condiție: să mai ai „casă”. S-a dezlănțuit Șumudică după ce s-a oferit să ajute Rapid. Tehnicianul de 50 de ani s-a întors în țară după experiența „otomană”. Demis de la Rizespor chiar de ziua lui, în 4 martie, Șumi ar fi avut în gând să se implice la clubul de sub Podul Grant. De altfel, s-a vorbit despre o ofertă a conducerii rapidiste pentru cel declarat „antrenorul anului” în Turcia, anul trecut. 20.000 de euro pe lună, salariu, plus un bonus de 150.000 de euro pentru promovarea în prima ligă.

Pe de altă parte, Șumudică a mai fost curtat și de Poli Iași, dar și de reprezentanți ai DDB, pentru a prelua Dinamo.

Eu sunt sufletist, pun suflet în orice! Dinamo este un brand pentru mine, dar nu mă văd acolo. Am primit o sumedenie de telefoane, doi lideri de galerie tot au vrut să mă ia, mi-au propus un contract să-i ajut, să luăm Cupa. Le-am spus că nu pot, nu m-aș vedea pe banca altei echipe din Liga 1. La Astra m-am înconjurat de rapidiști, asta am făcut”, declara Șumudică în legătură cu oferta dinamoviștilor, conform prosport.ro.

S-a dezlănțuit Șumudică după ce s-a oferit să ajute Rapid. Fostul antrenor al lui Rizespor face un pas în spate
S-a dezlănțuit Șumudică după ce s-a oferit să ajute Rapid. Fostul antrenor al lui Rizespor face un pas în spate

Fostul antrenor al lui Rizespor face un pas în spate

În privința implicării la Rapid, fostul antrenor de la Rizespor era optimist, inițial.

În cazul în care Rapidul va promova şi va exista susţinere financiară şi condiţii de muncă bune, să-mi fie acceptat staff-ul şi preşedintele pe care mi-l doresc, Rapid e de luat în calcul. E echipa pe care o iubesc şi inima îmi spune să merg acolo. Îmi doresc enorm, îi doresc baftă lui Grig (nr – Nicolae Grigore, antrenorul principal al Rapidului) să promoveze. Vreau să-mi fac timp să merg la câteva antrenamente, m-aş duce şi la meciuri dacă pot”, mai spunea Șumi.

Acum, însă, lucrurile par a fi luat o altă turnură. Marius Șumudică e supărat pe atitudinea oficialilor echipei, inclusiv pe a lui Nicolae Grigore.

Eu nici nu ştiu cine conduce la Rapid. Vreau să pun punct acestor speculaţii care se fac despre Şumudică. Eu nu am avut nicio discuţie. Nimeni nu m-a sunat. Am rămas indignat fiindcă am vrut, probabil în nebunia mea, să încerc să ajut echipa, fără să o preiau”, a spus Marius Şumudică pentru pagina de facebook a FC Rapid 1923, conform prosport.ro.

S-a dezlănțuit Șumudică după ce s-a oferit să ajute Rapid. Fostul antrenor al lui Rizespor face un pas în spate
S-a dezlănțuit Șumudică după ce s-a oferit să ajute Rapid. Victor Angelescu este actualul patron al clubului din Giulești

„Am rămas surprins că nu mi-au dat vreun telefon”

El a mai declarat că nu și-a dorit decât să ajute echipa de suflet, chiar și fără bani. Dar a tot așteptat un telefon care n-a mai venit.

Am rămas surprins. Am spus că îmi doresc să îi ajut cu un sfat. Am rămas surprins că nu mi-au dat vreun telefon. N-am nevoie de bani, o făceam cu inima. Am aşteptat un telefon, nu a venit. Telefonul meu pentru conducere este închis”, a mai spus Marius Şumudică conform acelorași surse.

El l-a atacat chiar și pe Nicolae Grigore, actualul antrenor principal de la Rapid, despre care spune că nu a îndrăznit nici măcar să îi dea un telefon

Mă așteptam măcar de la Grig să primesc un telefon. Nu am nimic cu el, îi doresc succes! Ce să mai zic? Când m-am dus la Omonia Nicosia se ruga de mine să-i dau tricoul, că sunt idolul lui”, a mai spus Șumudică.

Rapid București se află pe locul 8 în clasamentul din Liga 2, cu 27 de puncte adunate în 16 meciuri, la egalitate cu Petrolul și Mioveni. Gruparea din Giulești este aproape să rateze play-off-ul după înfrângerea suferită pe teren propriu în fața lui Csikszereda, scor 1-2. La ora actuală, principalul acționar al rapidiștilor este Victor Angelescu, directorul pe Europa al companiei cehe APS Holding, deținătorul a 97% din acțiunile clubului. El era deja acționar majoritar la Rapid, cu 49 la sută. La începutul lunii trecute, Angelescu a cumpărat partea de 48% ce-i aparținea omului de afaceri Liviu Gheorghiță Goncea.