S-a făcut prima plată în contul lui Istvan Kovacs, după ce a fost rezervă la Qatar – Ecuador! Arbitrul român a primit o sumă importantă de bani

Olteanu Ștefan 21.11.2022, 14:16
S-a făcut prima plată în contul lui Istvan Kovacs, după ce a fost rezervă la Qatar – Ecuador! Arbitrul român a primit o sumă importantă de bani

Istvan Kovacs (38 de ani) a fost delegat în brigada de arbitri care a luat parte la meciul de deschidere al Cupei Mondiale, Qatar – Ecuador 0-2, iar în urma acestui duel, românul încasat și o sumă importantă de bani. Kovacs a fost arbitru de rezervă.

Istvan Kovacs, recompensat de FIFA după ce a fost rezervă la Qatar – Ecuador

Istvan Kovacs se află printre cei 36 de arbitri centrali pe care FIFA i-a ales pentru Campionatul Mondial din 2022, iar la meciul de deschidere, Qatar – Ecuador, unde a fost doar rezervă, românul s-a ales cu o sumă importantă de bani.

„Centralul” de la duelul menționat a fost italianul Daniele Orsato, ajutat de conaționalii Ciro Carbone și Alessandro Giallatini. Al patrulea oficial, rezerva, a fost Istvan Kovacs, în timp ce Ovidiu Artene a fost asistent de rezervă. Camera VAR a fost condusă de Massimiliano Irrati, în timp ce asistenți au fost Paolo Valeri și Tomasz Listkiewicz.

Niciunul dintre arbitri nu a scăpat nerecompensat, iar sumele puse la bătaie de FIFA sunt chiar importante. Potrivit baremului stabilit pentru Mondialul din Qatar, Istvan Kovacs s-a ales cu 2.500 de dolari pentru că a fost rezervă la un prim meci din faza grupelor.

Această sumă se va adăuga la cei 70.000 de dolari, pe care i-a primit deja pentru că a fost selectat în lotul de 36 de „centrali” pentru Qatar.

Însă, Istvan Kovacs va continua să câștige sume impresionante. El este așteptat să conducă primul său meci de la centru, în faza grupelor, iar pentru asta ar urma să fie răsplătit cu 3.000 de dolari.

De asemenea, dacă prestațiile sale vor fi apreciate și va fi delegat în fazele eliminatorii, suma cu care va fi răsplătit pe meci va crește la 10.000 de dolari!

Istvan Kovacs, despre momentul în care a aflat că va arbitra la Mondial. „Cuvântul potrivit este împlinire!”

Istvan Kovacs a aflat că va merge la Campionatul Mondial din Qatar în luna mai a acestui an, iar la o lună distanță a explicat într-un interviu pentru Playsport.ro ce a simțit în momentul în care a primit vestea.

„Cuvântul potrivit este împlinire. Mi-am văzut visul împlinit. A fost o zi foarte frumoasă când am primit vestea. M-am bucurat, dar după mi-am reluat munca.

Pe Nicu Rainea l-am cunoscut personal. A fost un om extraordinar. Cum a fost și este Ioan Igna, căruia îi mulțumesc pe această cale pentru tot sprijinul acordat pe parcursul carierei mele.

Au fost doi arbitri foarte mari care au reprezentat România la cel mai înalt nivel, arbitrând și finale de campionat european. Și ultimul arbitru român care a fost la Campionatul Mondial, în 1986, a fost Ioan Igna. Pot să spun că mă simt mândru și privilegiat că pot să continui munca acestor coloși.

Nu pot să zic că a fost o nominalizare surpriză. Pentru că am visat, am sperat în șansele mele. Știam că am lăsat o impresie bună, dar niciodată nu ai certitudinea. Când a venit nominalizarea, pot să spun că m-am simțit împlinit”, a declarat Istvan Kovacs, pentru Playsport.ro.