S-a făcut transferul lui Răzvan Marin. Fotbalistul român a fost prezentat oficial

Ioan Valentin Oprea 29.06.2023, 15:53
S-a făcut transferul lui Răzvan Marin. Fotbalistul român a fost prezentat oficial

După ce a fost om de bază la Empoli, în ultimul sezon din Serie A, Răzvan Marin va evolua încă un an la formaţia condusă de Paolo Zanetti. Empoli a ajuns la o înţelegere cu Cagliari, clubul de care aparţine Răzvan Marin, iar împrumutul acestuia a fost prelungit până în vara lui 2024.

Empoli va beneficia, de asemenea, de prima opţiune la cumpărarea definitivă a fiului lui Petre Marin. Preţul pe care vor fi nevoiţi să îl achite cei de la Empoli pentru a pune mâna pe Răzvan Marin, în iunie 2024, este de două milioane de euro. În plus, Cagliari va deţine şi 50% dintr-un viitor transfer al mijlocaşului român.

A absentat de la ultimele două partide ale tricolorilor

Răzvan Marin a fost vândut în 2017, la Standard Liege, contra sumei de 4,8 milioane de euro. După două sezoane şi jumătate în care a jucat în Belgia, acesta a prins transferul carierei, la Ajax Amsterdam. Românul nu a convins însă în Eredivisie şi a fost mai întâi împrumutat, iar apoi vândut la Cagliari.

Din cauza unei accidentări suferite la finalul lunii mai, Răzvan Marin a ratat ultimele trei etape din Serie A. Acesta nu a fost apt nici pentru a participa la cele două meciuri disputate în luna iunie, de naţionala lui Edi Iordănescu.

Ranieri nu l-a dorit la Cagliari

Potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.de, Răzvan Marin este cotat la opt milioane de euro. În total, fotbalistul în vârstă de 27 de ani a bifat peste o sută de prezenţe în prima ligă din „Cizmă”. Marin a strâns, de asemenea, şi 46 de apariţii în tricoul primei reprezentative.

Cagliari, echipă cu care se află sub contract Răzvan Marin, va evolua, la rândul ei, în Serie A. Formaţia pregătită de veteranul Claudio Ranieri a promovat după un baraj cu AC Parma. Dennis Man şi Valentin Mihăilă au fost atunci aspru criticaţi de presa din Italia pentru evoluţiile din jocurile cu Cagliari.

Ranieri nu a insistat pentru întoarcerea lui Răzvan Marin la Cagliari, iar cuvântul său a înclinat hotărâtor balanţa în decizia conducerii de a-i prelungi împrumutul la Empoli.

Urmăriți Playsport.ro și pe