S-a găsit cumpărător pentru Dinamo și negocierile cu Pablo Cortacero au început deja: „E dornic și capabil să finanțeze clubul!”

Giosanu Catinca 28.06.2021, 16:37
S-a găsit cumpărător pentru Dinamo și negocierile cu Pablo Cortacero au început deja: „E dornic și capabil să finanțeze clubul!”

”Câinii” roș-albi au început bine săptămâna. Au fost anunțați că s-a găsit cumpărător pentru Dinamo. Vestea i-a bucurat enorm de mult, pentru că astfel speră că își vor primi salariile la timp. Mai mult, negocierile cu Pablo Cortacero au început deja. Cine ar putea deveni salvatorul formației din „Ștefan cel Mare”?

S-a găsit cumpărător pentru Dinamo și negocierile cu Pablo Cortacero au început deja

Dinamo a reușit să strângă banii necesari pentru a obține licența pentru sezonul următor. Cu toate acestea, are în continuare datorii de peste trei milioane de euro. Dintre aceștia, aproape un milion trebuie să fie achitați către societățile lui Ionuț Negoiță. Acest lucru îi îngrozește pe jucătorii legitimați la echipa din ”Ștefan cel Mare”. De altfel, societatea care administrează clubul de fotbal Dinamo a solicitat, vineri, la Tribunalul Bucureşti deschiderea procedurii de insolvenţă. Cel puțin așa arată portalul instanţelor de judecată.

În ultima perioadă clubul Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare. Există restanţe la plata salariilor jucătorilor, antrenorilor şi celorlalţi angajaţi pe mai multe luni. Conducerea reprezentată de Pablo Cortacero a anunţat deseori că va achita salariile. În mod surprinzător, acest lucru nu s-a întâmplat.

„E dornic și capabil să finanțeze clubul!”

Echipa bucureșteană așteaptă astăzi să vadă dacă primește „undă verde” din partea Tribunalului București pentru a demara procesul de insolvență. La rândul său, Dorin Șerdean vrea să îl convingă pe Pablo Cortacero să renunțe la pachetul majoritar de acțiuni. Mai exact, fostul președinte al lui Dinamo vrea ca Cortacero să cedeze pachetul majoritar de acțiuni, acela de 72 la sută.

Șerdean a transmis că are un investitor român, dornic și capabil de a finanța Dinamo. Tocmai de aceea a plecat el personal să discute cu Cortacero, în tentativa de a-l convinge să cedeze acțiunile. Cu toată că e conștient că are șanse minime.”, au povestit sursele apropiate gsp.ro.

Suporterii grupaţi în programul socios Doar Dinamo Bucureşti (DDB) deţin 20,06% din acţiunile clubului. De la sfârşitul anului 2020, ei au achitat mare parte din datoriile FC Dinamo cu banii strânşi din cotizaţii, donaţii sau vânzarea de bilete virtuale.

Reamintim că Șerdean a solicitat repunerea în funcția de director general al „câinilor”. Ex-oficialul a transmis în mai multe rânduri că nu va renunța la dorința de a se întoarce la conducerea lui Dinamo.

De asemenea, într-un interviu acordat recent pentru PlaySport.ro, Dorin Șerdean lansa mai multe acuzații grave: „Am făcut plângere penală! Da, țin legătura cu Pablo Cortacero.”