S-a împlinit visul lui Xavi la FC Barcelona. Conducerea catalanilor a făcut anunțul oficial despre cel mai așteptat transfer

Ștefănescu Dragoș / 03.01.2022, 16:10
S-a împlinit visul lui Xavi la FC Barcelona. Conducerea catalanilor a făcut anunțul oficial despre cel mai așteptat transfer

FC Barcelona este în plin proces de reconstrucție de la venirea lui Xavi pe banca tehnică. Prima mare lovitură reușită de catalani în această iarnă este transferul lui Ferran Torres. Azi, atacantul spaniol a fost prezentat oficial și a dat primele declarații în tricoul catalanilor.

FC Barcelona l-a prezentat oficial pe Ferran Torres

Se știa deja că Ferran Torres a semnat cu FC Barcelona, dar astăzi catalanii au oficializat mutarea. Este o lovitură importantă pentru o echipă care se chinuie să revină în elita fotbalului european. Clubul catalan  are mari probleme financiare, dar președintele Laporta a găsit soluții pentru acest transfer. Catalanii le-au plătit celor de la Manchester City nu mai puțin de 55 milioane de euro. Atacantul a semnat cu Barcelona un contract valabil până în vara lui 2027 și are o clauză de reziliere în valoare de 1 miliard de euro.

Ferran Torres, primele declarații în tricoul Barcelonei

Ferran Torres a dat și primele declarații în tricoul Barcelonei. Spaniolul a promis că va duce formația blaugrana acolo unde îi este locul. Torres a dezvăluit și că plănuia să se întoarcă în Spania încă de când a plecat la Manchester City, de la Valencia.

Este un vis, știam deja ce club este Barcelona, cât de mare este, și voi da totul pentru a o duce acolo unde merită. Vreau să le mulțumesc președintelui și clubului pentru încredere, dar și tuturor catalanilor pentru această primire.

Mereu am spus că m-am dus la Manchester City pentru a mă întoarce la unul dintre marile cluburi din Spania. Barcelona mi-a spus că mă iubește, sunt un jucător ambițios și cred că este o oportunitate grozavă pentru mine.

Cu accidentarea îmi merge bine, sunt în termen. Sper să fiu gata pentru Supercupă sau chiar mai devreme. Îmi plac provocările mari și am considerat că Barcelona a fost o opțiune bună. Vreau să ajut cu ce pot”, a declarat Ferran Torres, potrivit Mundo Deportivo.

Barcelona vrea să mai dea o lovitură pe piața transferurilor

După ce au reușit o primă lovitură prin aducerea lui Ferran Torres de la Mancheser City, catalanii vor să transfere un alt jucător tânăr de mare talent. Matthijs De Ligt (21 de ani) de la Juventus este noua țintă a Barcelonei în această perioadă.

Transferul lui De Ligt pe Camp Nou este foarte plauzibil având în vedere informațiile apărute în presa internațională. Conform acestora, olandezul are o clauză în contract care i-ar permite Barcelonei să-l cumpere de la Juventus cu un preț redus. În anul 2019, De Ligt a fost adus de la Ajax pentru 75 de milioane de euro. Se pare că una dintre condițiile pentru a semna cu Juventus a fost o clauză specială pentru Barcelona, care să aibă fix aceeași sumă plătită inițial. Acesta ar fi un avantaj imens pentru clubul catalan, având în vedere că pentru orice alt club din lume, clauza lui De Ligt este de 120 de milioane de euro.