S-a încheiat aventura pentru Ladislau Boloni! Panathinaikos l-a dat afară pe antrenorul român

Marian Cărăvan / 10.05.2021, 23:42
S-a încheiat aventura pentru Ladislau Boloni! Panathinaikos l-a dat afară pe antrenorul român

Ladislau Boloni nu mai este de astăzi antrenorul lui Panathinaikos. Clubul din capitala Greciei l-a dat afară pe antrenorul român.

Boloni, dat afară de la Panathinaikos

Ladislau Boloni pe banca tehnică a celor de la Panathinaikos e de domeniul trecutului. Clubul elen a decis să se despartă de antrenorul român. Totul s-a întâmplat după înfrângerea cu AEK Atena, scor 0-1. Un meci de care își legau mari speranțe pentru o eventuală prezență în cupele europene. Cu două etape înainte de finalul sezonului, conducerea clubului a decis să îl demită imediat pe antrenorul român, precum și pe secundul său, Serghei Kuznetsov.

Pentru meciurile cu Aris și Olympiacos, pe banca lui Panathinaikos va sta Sotiris Sylaidopoulos. Panathinaikos e pe locul 5, cu 52 de puncte, la 6 puncte în spatele ocupantei locului 4, AEK Atena.

S-a incheiat aventura pentru Ladislau Boloni. Panathinaikos l-a dat afara pe antrenorul roman
S-a incheiat aventura pentru Ladislau Boloni. Panathinaikos l-a dat afara pe antrenorul roman

Panathinaikos ratează prezența în cupele europene

Panathinaikos își punea mari speranțe în meciul cu rivala AEK Atena, care o putea menține în cursa pentru un loc de cupă europeană. Cealaltă formație de top din capitala Greciei s-a impus cu 1-0, după un gol marcat în minutul 50, de Petros Mantalos. A fost un meci plin de dramatism, Panathinaikos a alergat cu disperare după golul egalizator, pe care îl putea reușit în prelungiri. Alb-verzii au irosit însă un penalty în al cincilea minut al prelungirilor. Italianul Federico Macheda, fotbalistul de 29 de ani al celor de la Panathinaikos, a ratat și echipa antrenată de Boloni a pierdut meciul. Totodată și orice șansă de a mai prinde cupele europene pentru sezonul viitor.

Șefii lui Panathinaikos au luat foc și au decis luni demiterea antrenorului român. S-a încheiat aventura pentru Ladislau Boloni.

Tehnicianul român a fost antrenorul lui Panathinaikos de pe 19 octombrie 2020. În meciul de debut la formația elenă a obținut o remiză, 1-1 cu Volos, în Super Liga din Grecia. A intrat cu Panathinaikos în play-off, însă nu a reușit să o ducă în cupele europene. Pe 10 mai, oficialii clubului din capitala Greciei au decis despărțirea de antrenorul român Ladislau Boloni.

Tehnicianul nu s-a aflat la prima experiență în campionatul Greciei. În sezonul 2011-2012 a antrenat-o pe PAOK Salonic. După alte experiențe în Qatar, Arabia Saudită și Belgia, Ladislau Boloni a revenit anul trecut în Grecia, unde a antrenat-o pe Panathinaikos, echipă de care s-a despărțit luni, 10 mai.

În vârstă de 68 de ani, Ladislau Boloni a făcut parte din lotul Stelei, care a cucerit în 1986 Cupa Campionilor Europeni. Pe 7 mai, s-au aniversat 35 de ani de la acel fabulos succes al fotbalului românesc.